Grind Over Sofia

Категория: Фестивали в България

Начало: 12 юни 2021 - 00:00

Град: София

Място: Grindhouse Skateboard Club

Цена: 35 / 40 / 45 лв

Организатор: Autumn Souls Of Sofia

Билети: ТУК

rotten-sound-bandСлед появилата се информация, че финската грайндкор група ROTTEN SOUND ще гостува в България вече имаме и официално потвърждение. Те ще атакуват София на 16 май (събота) 2020г. Групата ще свири у нас по покана на Autumn Souls Of Sofia и ще бъде единият от двата хедлайнера на второто издание на фестивала Grind Over Sofia 2020.

ROTTEN SOUND се завръщат по-гневни от всякога. Грайндкора не е за хора със слаби сърца и тези финландци не приемат идеята за компромис. ‘Abuse to Suffer’ е последният студиен албум на групата, която остава вярна на жилавите си корени. Без да попада в капаните на безкрайното повтаряне на стара, повяхнала формула без да смее да добави елемент на изненада, когато това ес вписва в стила. Това, което отличава ROTTEN SOUND от другите герои на попрището е очевидна интелигентност, която личи в текстовете им, аранжиментите и едва доловимото включване на дет метъл в мощния им саунд.

ROTTEN SOUND е сформиран във Vaasa, Finland от китариста Mika Aalto през 1993г., който скоро присъединява вокалиста  Keijo Niinimaa. Това дуо остава като единствените оригинални членове, но барабанистът Sami Latva и Kristian Toivainen на баса остават постоянни членове от много години. Фините могат с гордост да погледнат назад към впечатляващия каталог от шест шест студийни албума, седем ЕР-та, три сплит сингъла, сингъл и концертно DVD. Освен това ROTTEN SOUND са покорявали сцената на големи метъл и хардкор ориентирани фестивали и редовно са правили турнета с групи като NASUM, PHOBIA, DISFEAR, CARCASS, MUNICIPAL WASTE, EXHUMED, NAPALM DEATH и PIG DESTROYER измежду всички останали.

Австрийската дет метъл група SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH се завръща в България след 13 години с променен състав и име за едно специално шоу. Те ще гостуват в София на 16 май 2020 година по покана на Autumn Souls Of Sofia като хедлайнери на второто издание на фестивала Grind Over Sofia 2020. Те ще представят специален сет посветен на албума „For God Your Soul… for Me Your Flesh“ издаден през далечната 1990 година. Събитието ще се проведе в столичният клуб MIXTAPE 5.

Вече можете да се снабдите и с билети за събитието на адрес https://www.eticketsmall.com, цената им е 35 лева и е валидна до 22.06.2019 година, след тази дата цената става 40 лева. Билети на цена от 35 лева има налични и в Nosferatu Craft Beer Shop.

Страница на събитието

SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH

Денят, когато Pungent Stench се разпада през 2007 г. бележи загубата на едни от най-уникалните създатели на дет метъл и призивите за реюниън все още не са прекратени.

Макар и разочарован от внезапното разпадане, основателят, вокалист и китарист Martin „El Cochino“ Schirenc продължава да издава музика и да прави концерти с различни проекти, преди окончателно да се съгласи да отдаде трибют на Pungent Stench и да изсвири едно шоу в Истанбул, на което изпълнява няколко песни на групата под името „The Church of Pungent Stench“, придружен от Mike Gröger (Hollenthon) на барабани, както и от Hakan Nurcanlı (Art Diktator) на бас. Това се случва през 2011 г. и концертът има огромен успех. Впоследствие Schirenc получава множество предложения от различни промоутъри да повтори това шоу в други градове.

През 2013 Schirenc най-накрая се съгласява да тръгне с „The Church of Pungent Stench“ на турне по световните сцени. Новият състав продължава да включва Mike на барабаните, но също представя нов басист Danny Vacuum, познат от групи като Genocide S.S., Necrony и The Accidents. Първото шоу е на Eindhoven Metal Meeting и само бележи началото на успешна серия от изяви на големите фестивали в Европа – Graspop Metal Meeting, Hellfest, Brutal Assault, Bang Your Head, Barroselas Metalfest, Neurotic Deathfest, както и в САЩ – Maryland Deathfest, 70.000 Tons of Metal.

Поради правен спор групата е принудена да промени името си и сега пътува като „Schirenc plays Pungent Stench“. Както и да е мисията остава същата – да върне музиката на най-болната австрийска група към живот и да запази горящ пламъка, отказвайки да възхвалява пепелта!

Останете с нас за повече информация свързана със събитието.

Страница на събитието

Организаторите от  Autumn Souls Of Sofia с голямо удоволствие ви представят следващата група в афиша на фестивала. Една от най-култовите банди в стила, се завръща в България. Другарки и другари, приятели за нас е чест GUTALAX да бъдат част от Grind Over Sofia.

Билети можете да намерите при нашите партньори от http://www.eticketsmall.com или да поръчате на e-mail: asosfest@gmail.com

Цените им са както следва:
23.06.2019 до 15.05.2020 – 40 лева
16.05.2020 и на входа на клуба – 45 лева.

Събитието е 18+!

Потвърдилите до момента групи, които ще вземат участие във фестивала са:

Schirenc Plays Pungent Stench – Death Metal, Австрия
Rotten Sound – Grindcore / Death Metal / Punk, Финландия
GUTALAX ( cz gore grind ) – Gore´n´roll, Чехия
The Church Of Pornthegore – Porngrind, Румъния

Останете с нас за останалите банди и изненадите, които ви готвим!

Въпроси, които ви вълнуват, както и друга информация свързана с фестивала можете да намерите на официалната страница на събитието.

LET THERE BE GRIND!

 

Организаторите на единствения по рода си фестивал посветен на грайнд културата изпратиха следното съобщение:

„Поради създалата се ситуация с COVID-19 и за да запазим фестивала, сме принудени да го отложим за 17 октомври 2020 година.

Благодарим на всички за разбирането и очаквайте скоро подробности около новата дата на събитието и всичко свързано с него.
Всички закупени билети важат за новата дата без презаверка.“


В началото