WITH THE END OF MIND е от Олимпия, Вашингтон. Едноличен блек метъл проект на Alex F., непрекъснато променящ се музикално, стремейки се да обедини разнообразни музикални влияния и да даде глас на вътрешните борби с духовността, съвременната цивилизация и неизбежния обществен колапс.

Проектът стартира през 2010 година след две ЕР-та през 2016-та се появява и дебютният им албум „Unraveling; Arising“, който обаче Alex F. запазва някак за себе си и не му дава много гласност, освен няколко концерта по Западния бряг. И… вероятно е някаква странна тенденция сред американските блек музиканти да изравят от мрака нереализирани творби, две години по-късно, след като WITH THE END OF MIND подписва договор с лейбъла Temple of Torturous, албумът ще бъде издаден официално. Това ще се случи на 7 юли. Обложката и трак листът (пет песни с обща продължителност над 50 минути) можете да видите по-долу, а ето и какво гласи прес-релийзът:

„Създаден от скръб и несигурност, роден от променящите живота преживявания в дивата природа на Северна Калифорния и Олимпийските планини, роден от все по-ескалиращите кризи и и съпротива „Unraveling; Arising“ е роден от най-истинска любов, призив на настойчивост и благоговение към Живота във всичките му форми.

Използвайки разнообразна звукова палитра WITH THE END OF MIND създава характерен звук вкоренен в Мястото. Всяко движение в албума разкрива отделна част от всички преплетени в едно цяло. Чувствени звукови пейзажи изградени от шепот, само за да бъдат разделени като огъващи се дървета от гръмотевична блек метъл буря. Водовъртежът се уравновесява от лекия повей на дарк фолк и класическа психеделия, като ехо от забравено време и място. Яростта и вълнението изглеждат всепоглъщащи, но все още дават дълбокото разбиране на Мита и вечните цикли на нашия свят.“

Творчеството на WITH THE END OF MIND е силно препоръчано за фенове на Wolves In The Throne Room, Myrkur или Panopticon.

with-the-end-cover

 

Trak list:

1.Sings the Sky
2.Anguish Symmetry
3.Unraveling; Arising
4.From the True Source
5.Wheeling, Endlessly Wheeling