For EN, see Page 2

AsbestDrivenFrontcoversmallrgb ASBEST (немският термин за азбест) е влакно, което е част от една структура и все пак нейното съществуване е нежелан, защото веднага след като се направи опит за премахване на азбестовото влакно, то става вредно. ASBEST е отражение на собствените вътрешни противоречия.

ASBEST смесват различни музикални стилове, които споделят определено ниво на агресия, където рost punk, noise и shoegaze са крайъгълните камъни. Този меланж е отчаяна реакция на заобикалящия ни свят, но отразява и личния опит на Trachsel като транссексуален в хетеронормативно общество. Съответно, ASBEST показва натиска и омразата, които са вездесъщи.

Триото от Базел, Швейцария, е основано през ноември 2016 от певеца и китарист Robyn Trachsel, Judith Breitinger – бас-китара и барабаниста Jan Häfele. През януари 2018 г. Jonas Häne (Heavy Harvest) зае позиция зад барабаните.

През април ASBEST посети Malthouse Studios в Бристол, където Dominic Mitchison (Spectres, Velcro Hooks, LICE) продуцира дебютния им албум „Driven“. „Driven“, също така е и едноименното първо парче от албума, както и noise-rock гръмотевична буря, която се превръща в истинска и съдбовна в края, неподправена Sturm und Drang: просто го правиш, без значение какви ще са последствията.

Сложността на мисленето на Trachsel, също се отразява в музиката. ASBEST не се ограничават до посочените по-горе стилове, нито пък стесняват да включат джаз елементи като 13-тактова бас линия в „Means Of Reproduction“, или атмосферичната „I Need A Spacesuit To Leave Home“, която би могла да бъде така и ненаписаната от Tool втора част на „Message To Harry Manback“.

Първият сингъл от „Driven“, „They Kill„, трябва да се разбира като акт на социална критика. ASBEST насочват вниманието ни към факта, че напоследък има тенденция да се трупа печалба от доброто и прогресивното, която може да бъде забелязана както на икономическо, така и на социално ниво. Недостатъците се създават изкуствено, за да се запази функционирането на машината. Помислете за съвременното робство, което произвежда стоки за Запада или работещите срещу ниски заплати, които опаковат и превозват стоки в търговци на едро, към многото субкултури, които са и са били извлечени в светлината на медиите, само за да бъдат изсмукани и унищожени. Всичко, за да се максимизират механизмите на печалба. Песента „They“ е общия знаменател за „тях“.

Представяме ви премиерата на видеото „They Kill“:

„Driven“ ще бъде официално издаден на Sep 28th, 2018.

Можете да поръчате албума предварително тук

Лейбъли: A Tree In A Field Records / Czar Of Crickets Productions

Повече информация за ASBEST можете да намерите на страниците им в интернет:

https://www.facebook.com/asbestnoise/

www.instagram.com/asbestnoise/

http://asbest-noise.bandcamp.com

AsbestPromoPicture2smallrgb