VARG – „Götterdämmerung“ (2017)

varg-gd-epМисля, че вече не са останали метъл фенове, които да разпознават VARG, като „ядосаните TURISAS„. Германците отдавна са наложили своето име на родната метъл сцена (и не само) със своя интересен меланж от стилове. Миналата година те представиха последната си дългосвиреща творба, която не разочарова върлите фенове и дори спечели много нови (сред които и аз). Така VARG показаха, че с всеки следващ запис продължават да се развиват музиката си, добавяйки нови и нови елементи към вече съществуващото ядро.

Тази година също няма да бъде почивна за тях, след като наскоро издадоха EP-то „Götterdämmerung“. В същността си, четирите песни от които е съставено то, представляват близнаци на парчетата от „Das Ende Aller Lügen“. Налице е същата мелодичност и комплексност, но с тенденциозната напоследък за групата, засилена екстремност.

Поради своят малък обем, „Götterdämmerung“ няма слаби песни, но силно впечатление правят едноименната „Götterdämmerung“ и епичната и почти тържествена „Knochenpfad“. Те не са така „танцувални“, като миналогодишната „Achtung“, а са по-скоро мрачни, напомнящи отдавна отминали фантастични времена. Нещо, което можем да видим дори и в самата обложка.

С тази кратка композиция, VARG не само обогатяват творчеството си, но и внасят приятни нюанси към и без това пъстрия им стил, показвайки, че единствената посока в която се движат е напред.

Оценка: 10/10

Списък с песни:

01. Gotterdammerung
02. Hel
03. Beissreflex
04. Knochenpfad

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото