Trollfest – En Kvest For Den Hellige Gral

Норвежките „Balkan метъли“ TROLLFEST ще издадат новия си албум, „En Kvest For Den Hellige Gral“, на 29 април чрез NoiseArt Records. Дискът ще бъде достъпен и в ограничен тираж (digipak) с бонус парче. Заглавието „En Kvest For Den Hellige Gral“ грубо може да бъде преведено като “ Поход за Свещения Граал“, което всъщност е игра на думи с „quest“ – „поход” и на двата езика, и норвежката дума „kvesting,“ което буквално се използва и като дума, носеща значението „разгромът на кръстоносците” — това правят и троловете с този си албум.

Trollfest - En Kvest For Den Hellige Gral

Trollfest - En Kvest For Den Hellige Gral

„En Kvest For Den Hellige Gral“ трак листа:

01. Die Verdammte Hungersnot
02. Karve
03. Die Berüchtiges Bande
04. Gjetord
05. Der Sündenbock Gegalte
06. Korstog
07. Undermålere
08. Jevnes med Jorden
09. En gammel Trollsti
10. Epilog (digipak bonus track)

Trollfest работят съвместно с музиканти от групи като URGEHAL, PANTHEON I, UNTIME, MELCH, HALLUCINATIONS, POWERSWORD и SARKOM, които допринасят не само с опита си, но и с вмъкването и използването на инструментите акордеон, банджо, саксофон, като по този начин съзадават звучене, кото лесно се разпознава и носи характерните елементи на Trollfest.
Групата смесва истински норвежки блек метъл с типичен фолклор, огромна енергия, различни инструменти, което може да се чуе не само от музиката им, записана в студио, а и на лайф изпълненията им.

Коментар на бандата: „Както и вторият ни албум ‘Brakebein’, ‘En Kvest For Den Hellige Gral’ също е концепционален. В него се разказва за пет трола, които тръгнали на поход, за да намерят Свещеният Граал, който щял да спаси всички троли от ужасен глад. Това нямало да стане чрез някакво чудо, храната щяла да идва във формата на всички християни, които също щели да тръгнат да търсят Свщения Граал! Както можете да си представите този „свещен” поход ще бъде доста бирено и кърваво приключение в типична тролска традиция! А ако искате да разберете какво ще се случи на смелите пътешественици, има епилог, които всъщност ще представлява бонус парчето от лимитираната серия на албума.

„Когато вече стана въпрос за илюстрирането на нашите пет смели пътешественика – троли от ‘En Kvest For Den Hellige Gral’, имаше само един възможен избор за художник на обложката и това бе Jonas Darnell. Откогато той съзададе Iron Duck за нашия албум ‘Villanden’, Jonas даде живот на съществата от вселената на TROLLFEST. Тогава, разбира се, се намеси и Terje Johnsen, който направи дизайна и събра съществата на Jonas в едно.
Terje е част от TROLLFEST от ‘Brakebein’, и неговата работа му издейства званието Andy WarTroll’.“

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото