svederna-band

Шведските блекове SVEDERNA ще издадат втория си студиен албум озаглавен ’Svedjeland’ на 20 април чрез Carnal Records. Той ще бъде наличен на digipak CD и LP, а в цифров формат можете вече да го поръчате от тук.

Записан в далечните гори на родния им Värmland в средата на зимата ’Svedjeland’ предлага ожесточен и безмилостен блек метъл. SVEDERNA се движи бързо между далечните гори и градските пейзажи, винаги следвайки своя пътека на ясно противопоставяне. Поддържайки квинтесенцията на Скандинавския блек метъл саунд от 90-те, SVEDERNA съчетава всичко това с дивата енергия на ъндърграунд рок’ н ‘рол и агресивен пънк. Саундът на групата смесва яростни и интензивни части с мелодични и епични рифове и голяма доза траш метъл, използван просто за заякчаване на ритъма.

SVEDERNA смята централна Швеция за свой дом, като членовете на групата живеят както в града, така и сред пустошта. SVEDERNA е сформирана през лятото на 2012-та и веднага започва работа по своя дебют ‘Äntra’, който излиза през юни 2013-та записан на касета в домашни условия чрез Carnal Records.

В поддръжка на новия си албум групата ще се включи в мини турнето ‘Under Spirande Skyar 2018′ (‘Under Burgeoning Skies 2018’) заедно с блек метъл групата Grift [Nordvis Records]. Турнето започва от The Abyss в Гьотеборг на 17 май.

Обложката и трак листат изгреждат така:

svederna-coverТрак лист:
1. Brända jordens taktik
2.Moratorium
3.Slokum svederna
4.Dö i tid
5.Kulor & länder
6.Evärdligt
7.Hår av Hin
8.Knöl

Премиера на песента „Hår Av Hin“ можете да чуете на този адрес. А ето и какво споделя групата във връзка с „Hår Av Hin“.

„Заглавието е шведски идиом, засягащ някого/нещо, което произлиза от злото. Лириките се отнасят до начина, по който всяка част от нашето западно общество се комерсиализира за сметка на човешката връзка и оригиналност. Управляващи и корпорации използват всеки достъпен метод, за да проникнат в нашите умове, тела и души с техните послания и продукти. Нашият погрешно насочен фокус към бързо празно виртуално съществуване ни карат да се отчуждим и изгубим. Интензивната музика и текстове на песента отразяват това пълно отвращение от корпоративното общество и решението е ясно: създайте свой собствен закон.“

Официални ресурси:
Facebook

YouTube