SODOM – 03.12.2011

На този концерт вече трябваше да сме една изморена тълпа от хора, които се държат на крака, само защото Sodom ще свирят.. Вместо това имаше хора, които все още бяха ядосани за отменения предишната вечер концерт на Vader и Gorgoroth. И въпросът не е в парите, а в елементарното уважение към близо 500-те човека, идващи от всички краища на страната. Може би това щеше да е малко по-различно ако някой си беше направил труда поне да съобщи на хората, чакащи пред залата, но тази прекрасна новина трябваше да се предава от човек на човек, докато най-накрая просто се отказахме и си тръгнахме. Все още си чакаме официалното изявление на организаторите!

Абстрахирайки се от всички случили се неприятности, не можем да отречем, че това бе поредният разбиващ концерт на Sodom – едва ли някой е очаквал нещо по-различно.

Към 8 вечерта залата започна да се пълни с хора и скоро вече беше претъпкано, особено на първите редове. ‘ Юбилейна ‘ вече е добре позната от концерта на Amon Amarth, така че ви е ясно – пак  беше задушно и тясно,  но като че ли това нямаше чак толкова голямо значение в случая. Преди Sodom на сцената излязоха родните банди Scapegoat и Past Redemption. С порция от здрав Дет метъл раздвижиха публиката, а по-големите им фенове вече заформяха първите погота.

Така неусетно стана време да посрещнем любимците ни, само че се наложи да почакаме половин час, защото очевидно имаше доста проблеми с техниката, на моменти и по време на самия концерт. Публиката се изнерви доста, но все пак към 22.30 часа без много много обяснения Sodom забиха вече превърналата се в част от класиките In War And Pieces.  С класики продължихме и през целия концерт. Всички в залата бяха напълно обезумели и скандиранията не спряха нито за миг. Още по-хубаво е като виждаш, че същото удоволствие изпитва и групата, че точно сега те свирят за нас. И не спираха да ни го доказват и с благодарствени думи, или просто с поклон, а най-вече с помитащ и перфектно изпълнен сет. Sodomy and lust, M-16, Outbreak of Evil.. удар след удар, атмосферата ставаше все по-разпалена и откачена. Безмилостни погота кипяха непрекъснато, общо взето и да искаш да си стоиш спокойно на концерт като този.. ами нямаш шанс.

Звукът беше на ниво, но на моменти вокалите се губеха доста. Затова пък се чуваше как публиката припява с пълно гърло. Друго нещо, което подразни всички, беше охраната, която непрекъснато се разхождаше по сцената съвсем спокойно. Но какво да се прави – сигурно някой психопат ще даде 40 лева за да гледа група, която да убие с капачка от минерална вода на концерта..

А чичо Tom ни раздаде всичката си бира и постоянно се здрависваше с първите редици, същото правеше и Bernemann, който през цялото време беше изключително щастлив и с постоянна широка усмивка на лицето. ( От сигурни източници знаем, че причината за това е само една – ракия, ха-ха!  Споделена с бандата от група верни фенове! ) Специален момент настъпи и за дамите в залата, когато Tom каза, че българките са най-красивите жени. И ги поздрави с “ Eat Me “ 😀 За финал накуп забиха Ausgebombt, Remember The Fallen и Bombenhagel и тотално помляха всичко живо. За съжаление този час и половина се изнизаха твърде бързо и докато се усетим групата вече се скри зад сцената. В сетлиста по-долу ще видите, че времето не стигна за всичко, но това е още една причина Sodom да ни посетят отново.. не че те се нуждаят от повод за това.  Защото споделената любов наистина съществува! Е, така де.. поне тази между група и нейните фенове.

 

Скоро очаквайте и снимките от концерта!

Сетлист на Scapegoat

Сетлист на Scapegoat

 

Сетлист на SODOM

Сетлист на SODOM

Сетлист Past Redemption

Сетлист Past Redemption

Sodom
Sodom
84 снимки
Past Redemption
Past Redemption
19 снимки
Scapegoat
Scapegoat
33 снимки

  1. #1 написан от Grim Ravisher (преди 7 години)

    Трябва да спомена, че освен охраняващите на сцената ръбове, тези на входа също бяха пълни идиоти. Аз бях с електронен билет и ми заявиха, че бил ксерокопиран (?!?!), та трябваше да им разяснявам, че това няма значение и от значение е единствено баркода и нищо не мога да направя, че принтерът ми го е изплюл точно в такъв вид. Това явно ги убеди и влязох – нямаше скенер, билетът беше просто скъсан, и никой не си направи труда да ме прегледа за оръжие. Та така.

    Иначе относно Sodom нямам какво да кажа. На тази група ще ходя на концерти докато идват в България.

  2. #2 написан от Анонимен (преди 7 години)

    Ех, няма ли да има снимки вече…

  3. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  4. Коментари за тази публикация
В началото