Вчера на 30 юни легендите SKILLET изнесоха първият си самостоятелен концерт в София в столичната зала „Универсиада“. Той е част от тазгодишната им обиколка на световните метъл сцени. След участието им на Sofia Rocks 2014, те зарадваха повторно верните си български фенове с представяне на най-новия си девети студиен албум, озаглавен „Unleashed„, както и ретроспекция на най-запомнящите им се песни. Едно невероятно изживяване.
Организацията беше на високо ниво, така че концертът започна точно навреме с българската група DER HUNDS, основана през 2003 година от вокалиста Боби Мудолов(„Косатката“). Членове на групата са Мартин Евстатиев (бас), Деян Петков (китара) и Ивайло Петков (барабани). Спечелили консурс на „Златна Пролет“ и БНР, те представиха с ентусиазъм няколко парчета от предстоящия си студиен албум. Направи ми впечатление, въпреки че в началото феновете да не бяха наясно с творчеството им, в последствие започнаха да се наслаждават на музиката с неприкрито очакване за пристигането на SKILLET.
След като подгряващата група напусна сцената, оставяйки развълнуваната публика, статистите направиха проверка на инструментите. Тогава музиката, която звучеше на заден фон спря и приветствани от ярките лазерни светлинни ефекти, музикантите се качиха на сцената един по един, начело с John Cooper и съпругата му Korey Cooper(китарист, клавир и беквокали). С оглушителни възгласи SKILLET стартираха с култовата си песен „Feel Invincible„. И така започнаха с темата за любовта, която те прави неуязвим. Музикантите бяха в отлично настроение, което се запази до самия финал на шоуто. Между песните вокалистът  изказваше благодарности към присъстващите, обявявайки българската публика за най-луда и шумна на турнето им до този момент. Контакт с публиката не липсваше. С песента „Back from the Dead„, John поздрави момиче от публиката на име Ралица. Момичето и хората около нея се разплакаха от силното послание, че ние сме млади, силни и изгряваме въпреки трудностите. За изненада на публиката вокалистката и барабанистка Jen Ledger изпя соло “Not Dead Yet„, част от първия и солов проект, озаглавен Ledger, с който заявява, че още не я познаваме и ще има още какво да видим. Бас китарата на  Set Morison звучеше особено невероятно в песента  „Monster„. Вътрешната борба за спасяване на душата и търсенето на правилния път. Не случайно феновете дълго след края на концерта си я припяваха, което ясно показа, че не само музиката, но и съдържанието на песните е със силно въздействие. След като се превърнахме в чудовища, тълпата вдигна революция с песента „Rise„. Концерт  нямаше как да мине без емблематичната “The Resistence„, прозвучала с активното участие на публиката. Това е нашата съпротива и никой не може да и устои. Публиката не искаше да пусне любимата си група да си тръгне и скандираше „SKILLET! SKILLET! SKILLET!“ многократно и му подадоха плакат с думите:
SKILLET не е просто банда, а начин на живот!“. Пожелавам на всички, които не успяха да присъстват на този концерт, да имат щастието някой ден да изпитат тази емоция.

Сетлист:
01. „Feel Invincsible
02. „Whisper in the dark
03. „Sick of It
04. „Rise
05. „Lions
06. „Back from the Death
07. „Awake and Alive
08. „Not Gonna Die
09. „Hero
10. „Those Nights
11. „Not Dead Yet“(Ledger song)
12. „Undefeated
13. „Comatose
14. „Stars
15. „Out of Hell
16. „Monster
17. „Rebirthing
18. „The Resistance“                                                                                     Изготвено от: Guardian и Sava