Сърбите S.A.R.S. пристигат за концерт на 3 февруари

Една от най-популярните и интересни съвременни групи на Балканите – S.A.R.S. – ще гостуват за първи път в България. Концертът е предвиден за 3 февруари, неделя в Строежа. Събитието е по повод откриването на новия сезон на клубния музикално-литературен фестивал Sunday Art Report, традиционно провеждащ се в Студентски град вече трета година. Кампанията се случва съдействието на любимото ирландско уиски Bushmills и в новаторския дух на холандската бира Grolsch. Идеята е да се представят на живо в клубна среда различни музикални проекти, литературни произведения, кино, театър, дебати.

S.A.R.S. (Sveže Amputirana Ruka Satrijanija) са сравнително млада група – създадени през 2006-та в Белград, те експериментират със смесването на алтърнатив рок и поп с реге, джаз, хип-хоп, внасяйки необичаен етно-привкус към така или иначе достатъчно рознообразната смесица. Групата има два албума – S.A.R.S. (2009) и Perspektiva (2011), сравнително скоро издадени, но широко популярни дори и у нас. Най-известният им хит „Buđav lebac“  е гледан милиони пъти в Интернет, а феновете го определят като съвременния химн на Балканите.

На 3 февруари, в неделя, клубът ще отвори врати в 19:00 ч. Програмата на двадесет и четвъртото издание на SUNDAY ART REPORT ще започне от 20:00 ч. с литературна част, в която ще бъде представена последната книга на Богдан Русев – „Думите“. В нея авторът на “Ела при мен”, “Къщата” и “Туристът” представя четири новели – „Духове“, „Племена“, „Бурени“ и „Корени“.

От 20:45 на сцената ще се появи първата банда за вечерта – Kozza Mostra, а S.A.R.S. ще започнат в 22:00.

Билети за събитието на 3 февруари в Строежа се разпространяват в мрежата на Ticketstream.bg на цени от 10 лв. при предварителна продажба и 15 лв. на самата дата и място. Касите – Строежа, Бар Петък, Офис 1, На тъмно, Техномаркет, М-тел, Ориндж, TBI Credit. Броят на билетите е ограничен до 300 – препоръчва се предварителното им закупуване!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото