Ракия и/или Мастика?!

След великолепния концерт на D.R.I. и забавлението с Контрол и Mark Foggo, тържествата по случай 5 годишнината на радио Тангра Мега Рок продължиха подобаващо.

В сряда вечер, с леко закъснение от половин час, концерта на признатите за най-купонджийска банда у нас, както и интернационалната такава, започна вихрено и напоително още от първите акорди.

Черно фередже

Черно фередже

Първи на сцената, с електрическите си йоники и кларнети, се качиха стройните младежи във фракове и смокинги и дамата в дълга вечерна рокля от Бяло чорапче. Разбира се, те ни представиха подбрана естетика от най-красивите си песни за цветята, синьото небе, обичта (разбира се, платоническа) между мъжа и жената… Горещото посрещане от публиката, както и изразходваната енергия (не спряха да тичат по сцената и да си сменят местата), погасяваха при неловкото мълчание между песните с минерална вода и сокчета.

Черно фередже - сетлист

Черно фередже - сетлист

Публиката седеше чинно и кротко и тук-там се ръкопляскаше неуместно …

Ъъъ.. обърках концертите, май. Макар че лесно си добива представа, какво се случи на сцената (и пред нея) само негативизирайте горното :-)

Та Черно фередже, подкрепени от мощния Фънки, започнаха и завършиха, като на купон и то заедно с публиката. Която пък ги прие, все едно самите те са се качили на сцената. Не мисля че има много хора, които да не знаят всеизвестните им песни. Алкохол се лееше и от двете страни на барикадата (ъъъ… то всъщност нямаше такава). Ето и самия сетлист за да добиете представа за преживяното забавление.

Kultur Shock

Kultur Shock

Kultur Shock вероятно имат концерти в БГ по-често дори и от постоянните присъствия – Hеlloween и Manowar. Но това не им пречи всеки път да изпълват залата и то с напълно и само отдадени фенове. Още с излизането им един по един, публиката започна да щурее и то не само частта пред самата сцена, а навсякъде из залата.

Заредиха се и стари и нови песни разреждани от време на време с кратки словесни обяснения на английски, сръбски и български, както и с бира охлаждаща цялото тяло (буквално!! –

Kultur Shock

Kultur Shock

тениската на Джино пое поне 2-3 бири и за съжаление повреди за малко и цигулката на Парис Хърли).

Усмивките по лицата и на групата и на феновете не изчезнаха нито за миг. Обичайно е прието феновете да се качват и да скачат от сцената, но Kultur Shock, както е ясно са нестандартна група, затова в средата на сета барабаниста Chris Stromquist се понесе над главите на феновете в кроудсърфинг. Очевидно беше, че всички се забавляват върховно. Разбира се, имаше и бис.. както и бис след биса.

Kultur Shock

Kultur Shock

Със сигурност всеки присъствал е останал доволен от шоуто и купона и благодарностите трябва да отидат и за двете групи и за рожденика – Тангра Мега Рок.

Наздраве на всички.

Галериите със снимки ще кача по-късно.

  1. #1 написан от Блеки (преди 8 години)

    страхотен репортаж 😉

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото