Предстоящият албум на INSOMNIUM ще бъде концептуален

От няколко месеца финландската мелодет формация INSOMNIUM е в студио, където усърдно се труди върху предстоящия си седми студиен албум. Буквално преди минути скандинавците обявиха, че заглавието на новото им издание ще бъде „Winter’s Gate“, ще бъде концептуално и ще се състои от една-единствена 40-минутна епична композиция, базирана върху едноименна новела, написана от Niilo Sevänen (вокалист и басист на бандата). Историята ще бъде издадена като книга заедно с албума и ще съдържа текста на английски, фински и немски, а илюстрациите към нея ще са дело на художника Teemu Tähkänen.
Новият албум на INSOMNIUM в момента се миксира от Dan Swanö в Unisound AB Studio в Швеция, а датата, на която се очаква да излезе, е 23 септември тази година, след което бандата ще потегли на есенно-зимно турне в негова подкрепа, чиито дати ще бъдат обявени скоро. Очаквайте още подробности!

insomnium

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото