kevin

Kevin Junior – любим музикант на мнозина от Чикагската рок сцена почина само на 46 години. Официалната причина все още не е оповестена, но се предполага, че е свързано с проблемите му със сърцето.

Kevin Junior беше изключително талантлив текстописец и певец. Израства в Akron, OH, и прекарва известно време в Cleveland преди да се установи в Chicago, IL, когато е само на 16 години. Година след това основава бандата The Mystery Girls, а малко след това става фронтмен на  Rosehips.  Rosehips издават албума  „Soul Veronique in Parchment“ през 1994 г., който не пожъва голям успех в Щатите, но пък става номер 1 във Финландия и е много популярен в скандинавските класации.

Kevin напуска Rosehips през 1995 г. и заминава за Англия, където работи с Epic Soundtracks (Kevin Paul Godfrey )Kevin записва и ходи по турнета с него в продължение на 3 години, преди трагичната смърт на Epic през 1997 г. Налага му се да се прибере в Чикаго по емигрантски причини и той се завръща, с идеята за своя банда под името Chamber Strings.

Групата е в състав барабанист Anthony Illarde, басист Ellis Clark, пиано Todd Fletcher, втора китара Tim Fowler, бас Jason Walker.

Бандата подписва дебютния си албум „Gospel Morning“ през 1997 г. с Idiot Savant, малка звукозаписна компания. Албумът е в духа 70-те, стилово е повлиян от T. Rex, Johnny Thunders, the Flamin’ Groovies, the Faces, Humble Pie и Stones.

Албумът не пожъва особен успех, докато не е преиздаден през 1999 г. от Bobsled Records, които го разпространяват по-успешно. Следващият албум – „Month of Sundays“, e издаден в началото на 2001 г.

Третият албум е аранжиран и готов, но от групата бяха в очакване на предложение за запис. За съжаление, след трагичната новина за смъртта на Kevin, албумът може би няма да бъде издаден.