Подаръци на концерта на UFOMAMMUT и OBSIDIAN SEA

Новини за концерта на UFOMAMMUT и OBSIDIAN SEA:

След абсолютно експлозивния първи концерт от серията „10 години Rawk’n’Roll“ с британците Sigiriya и софийските машини Brond премина с пълен фурор, вече презареждаме за втора серия с култовите Ufomammut и дуум триото Obsidian Sea този понеделник, 31 март в малката зала на клуб Мixtape 5.

Италианските слъдж/дуум легенди, които вече яхнаха пътя от турнето Magickal Mastery Tour за тяхната 15-годишнина, споделиха, че са заредили солидно количество дискове, тениски, нашивки, плочи и може би най-интересното – постери на собственото им легендарно студио Malleus Rock Art Lab.

След като получихме подкрепата на Jack Daniel’s, можем щастливо да обещаем, че един от феновете ще получи ексклузивният Jack Daniel’s Merch Pack. Това ще бъде комбинация от няколко от артикулите от мърч щанда на Ufomammut, поднесен непосредствено след концерта, от сцената на Mixtape 5. За да участвате в тегленето на жребия, е необходимо да имате билет за шоуто и да го пазите до края, когато от откъснатите на входа квитанции, ще изтеглим номерът на печелившия билет. Комплиментите са от Jack, удоволствието от нас.

Софийските дуумаджии Obsidian Sea приеха поканата на Rawk’n’Roll и ще открият концерта Ufomammut. Софийската банда току що приключи записите за втория си албум и със сигурност ще чуем няколко песни от него по време на сета им на 31 март.

Билети все още можете да намерите в мрежата на Eventim за 22 лева, а в деня на концерта и на входа на клуба, цената им ще бъде 25 лева.

За Ufomammut:
Онези, които са запознати с името Ufomammut, знаят, че в случая става дума за нещо много повече от просто култова sludge/doom банда. Всъщност, освен че са автори на едни от най-завършените психеделични опуси, записвани някога, Ufomammut стоят както зад лейбъла Supernatural Cat, издаващ банди като MoRkObOt, OvO и самите Ufomammut, така и зад творческото обединение Malleus. Подписвайки се като Malleus Rock Art Lab, в последните 10 години те преобърнаха представите за рок постер, създавайки плакати за почти всяко значимо име в ъндърграунда, като се тръгне от Melvins, Monster Magnet, Karma To Burn и Queens Of The Stone Age и се стигне до The Prodigy, Swans, Ulver и Current 93. Творбите на Malleus са  ръчна изработка, в стриктно лимитирани издания, и при препродажба понякога достигат в ebay цени от по 300 и повече евро за бройка. Постери на Malleus са притежание на най-запалените колекционери, а също така са изложени и в Музея за съвременно изкуство в Сан Франциско.

Ufomammut се ражда през 1999 година в Рим и до момента има издадени седем албума и сплит със сънародниците си Lent0. Всеки един от тези албуми е шедьовър сам по себе си, въплъщаващ недостижимия творчески талант на групата – от музиката, през собственоръчно рисуваните и ситопечатани обложки, та до DVD-та с видео-визуализации към парчетата в тях. Именно визуалното шоу е от огромна важност при всеки един концерт на бандата, придаващо на звучащите като от друго измерение парчета още една доза психеделия и превръщащо ги в пътешествие към кътчета в мозъка, които рядко посещаваме. След като оправи мозъчните настройки на съседите в Гърция, където също ще свири за първи път, Ufomammut ще стори същото и у нас.

Билети за концерта

 

Ufomammut във Facebook

Obsidian Sea във Facebook

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото