Open Stage с Александра Зернер и приятели

alexandra zerner joyАлександра Зернер е соло артист, китарист, мулти инструменталист и композитор от София, България. От 2001г. насам работи като студиен музикант, аудио инженер и учител по китара.
През 2013 участва като гост музикант в албума „Thoughtscanning“ на групата We All Die (Laughing), а в началото на 2014 започва работа по първия си солов албум „9 Stories“, който излиза официално на 19 ноември 2014г.
В началото на 2015г. е поканена от артиста Déhà Amsg да участва в пост рок/амбиент проекта „Aurora Borealis“ и заедно създават албума „The Path To Atlas“, който е издаден на 20 ноември 2015г.
От 2014г. насам е част от международния проект „Another Destiny Project“ като соло китарист. През октомври 2014г. Александра Зернер влиза в класацията „Top 15 Hard Rock & Metal Female Guitar Shredders“ на сайта Metalholic.com
В началото на 2015г. Александра започва работа по втория си солов албум на име „Aspects“, който е издаден на 22 декември 2015г.
Междувременно, заедно с известния китарист Jeff Loomis, тя е спомената от нейния китарен герой Jason Becker в октомврийския брой на списание „Guitar Player“ по повод видео кавъра ѝ на класическото му парче Perpetual Burn.
През януари 2016г. Александра взима участие в международния проект „Vivaldi Metal Project“ като соло китарист. От февруари 2016г. насам тя работи с група, която да представя албумите ѝ на живо, като междувременно работи и по трети албум, който ще бъде издаден през 2017г.

Александра Зернер – китара
Соло артист, студиен музикант, аудио инженер, учител по китара, също част от проектите „Another Destiny Project“, „Vivaldi Metal Project“ и др.
Константин Генчев – китара
Основател и лидер на личния си проект PhyX, както и барабанист на Ophan – една от водещите джент групи в България. Аудио инженер и музикален продуцент, работил с As Orchids Wither и др.
Явор Пачовски – клавишни
Основател и член на Ювиги – най-успешната прогресив метъл група в България, също част и от фолк метъл легендите Балканджи
Искрен Асенов – бас
Също член на джент групата Ophan, китарист и основен композитор на изгряващата прогресив метъл група Metalbolizm
Виктор Александров – барабани
Участвал в прогресив метъл групата F.A.C.E., също и в инструменталната прогресив рок група Liquid Pension, метъл легендите Suffer H и др.

30 март, Joy Station

Вход свободен

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото