Окончателните дати от турнето на BAILDSA

Организаторите от Shangri Live обявиха окончателния вариант на турнето на BAILDSA. Те са следните:

20 Сряда – Пловдив – Петното на Роршах
21 Четвъртък – София – Swingin’ Hall
22 Петък – Велико Търново – Melon Live Club
23 Събота – Варна – Club Vintage 33
26 Вторник – Свищов – Splash Club
28 Четвъртък – Бургас – Бар Без Име
29 Петък – Русе – Max Club
30 Събота – Казанлък – Hope Live Club
Тук можете да прочетете и отговорите на групата на няколкото кратки въпроса споделени с нас от Shangri Live.
Въпрос: На 21 септември подгрявахте Мanu Chao  в Скопие. Какво бе значението за вас, на това участие ?
Отговор:Изпълнихме 40 минути от нашият албум United States of Balkans, както и от албума върху който работим. За нас беше чест и радост да подгреем и забавляваме публиката преди един музикант и група, които толкова харесваме и уважаваме.
Въпрос: Мислите ли, че музиката и политиката трябва да се смесват и какъв тип съобщение бихте искали да изпратите на света с музиката си ?
Отговор:Определено ни харесва, когато музиката и политиката са едно. Стремим се чрез текстовете ни да смесваме двете теми и това да поражда коментари и реакции по време на шоуто. Бихме искали хората да знаят кои сме ние и какво е нашето мнение за някои основни въпроси като фашизъм, расизъм, правата на човека. Посланието е едно и също в продължение на векове . Устойчивост !
Въпрос: Вашата музика е колаборация от балкански и цигански мотиви и пънк музика, също така имате елемент от ска и реге музиката. Как бихте определили звученето си?

Отговор: Поздравления ! Вие току-що ни описахте отлично. Групата ни звучи точно така.

Въпрос: През 2011 г. издадохте албума си United States of Balkans. Доволни ли сте от начина, по който публиката приема албума и работите ли по нещо ново ?

Отговор: Албумът “ U.S.B. “ все още вълнува дълбоко публиката и ние сме много щастливи от това. Въпреки че нашият албум е безплатен за сваляне, има много хора, които си го купуват на CD, което ни помага в издаването на втори албум, който се надяваме ще бъде готов до края на зимата.  Тази година завършваме записите и сме уверени, че вторият ни албум ще зарадва почитателите ни.

Въпрос: Какво означава името “ Baildsa „?

Отговор: Baildsa идва от турския  глагол “ bayılmak = припадам „, а ние в Гърция я използваме, когато искаме да кажем “ Писна ми “ или “ Чашата преля “ . Наистина ни е писнал фалшивия поличитески живот в нашата родна страна и искаме да кажем „Не!“. Време да се изправим срещу политическите и социалните проблеми на съвремието ни и това има и отражение в песните ни.

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото