Let’s make a trip together със SIENA ROOT и СИЛУЕТ

Бас държа, че все някога, в някакъв краен и тежък момент, просто ви се е искало да избягате – да скочите в колата, да завъртите ключа и да не ви пука къде отивате. Тъпото е, че рядко можеш да си позволиш просто да се разкараш от проблемите или изобщо да се отделиш от синхронизирания начин на живот, който ни се налага да водим. Синхронизиран не с нас, а с някакви масови сили, от които искаме – не искаме, зависим непрекъснато. Стандартизация, сещате се.

Хубаво е, че точно в тези моменти, в които вече ти е писнало, но знаеш, че утре все пак си на работа, за да избегнеш уволнинието, по-добре иди и си купи билет за концерт. Ако си меломан де.. Ако не си, просто не ти завиждаме.

Животът не е толкочва черен де, а и има хора, които много ни помагат да го запазим шарен. И прекрасните ни приятели от Rawk’n’Roll са точно такива индивиди, те си го знаят. На 21-ви април те отново ни отвориха вратичка за бягство от реалността с концерта на родната група Силует и шведите, пътуващи из времето – SIENA ROOT.

Силует са петима усмихнати симпатяги, които изпълниха клуб Mixtape 5 с много позитивна енергия, любов и танци. Хубаво е, че в тази група женското присъствие надделява, защото поне у нас това не се среща много често в подобни групи. Трите дами впечатляват не само с красивите си гласове, но и с това, че същевременно окрасяват музиката на бандата с музикантските си умения. Разбира се, мъжката част не отстъпва и допълва цялостното звучене със сила и вртуозност, но така че във всичко да цари пълен баланс.

Сетлист на Силует:

1. Отвори очи

2. Air of Freedom

3. Както Крещиш

4. Amsterdam

5. Share Your Love

6. Close Your Eyes

7. В очакване на вятъра

8. Isolation

9. Whole Lotta Love (Led Zeppelin cover)

10. Enough of This

11. Look Inside Yourself

 

В очакване на вторите гости, хвърляме по едно око на мърча, който те си носят, и виждаме, че сред обичайните тениски, дискове и нашивки, има и запалки с тяхното лого. Но точно пък те ли няма да носят запалки със себе си… Минути по-късно приветстваме и самите SIENA ROOT – брадатите и рошавите клошари, които сигурно и ние искаме да бъдем понякога. Музиката им ти прави мозъчна атака и без да пита ту те потапя в дълбоко безмълвие, ту се вселява в крайниците ти и ги кара да се ветреят из въздуха като перца. Онази вечер те бяха хората, които ни хванаха за ръката и ни помогнаха да врътнем ключа. И неусетно виждаш, че си скочил в колата, взел си най-верните си другари и пердашиш по залез слънце по безкрайните магистрали, заобиколени от изсъхнали охрави пустини. Групата ни отведе на утопично пътешествие, където само мечтите и музиката имат значение, поставиха ни във финалната сцена от филма “ Almost Famous “ и ни вдъхнаха нови сили. Така че спокойно запалете цигара ( с новата си запалка от концерта ) и хубаво запомнете тази вечер. SIENA ROOT вплетоха корените си дълбоко в нас и е невъзможно да ги удавим дори с всичката бира на света!

В сетлиста по-долу ще видите с кои парчета ни зарадва групата. И не оставайте с грешно впечатление – SIENA ROOT не живеят в седемдесетте, нито пък отричат модерния свят. Просто са едно съвременно олицетворение на онази важна епоха, съдържаща в себе си натуралното и поетичното.

 

Скоро ще качим и симки, и ще оставим на тях да говорят, защото са далеч по-добри разказвачи!

 

Сетлист на Siena Root:

Siena Root's setlist

Siena Root's setlist

  1. #1 написан от MadHamish (преди 5 години)

    Страхотно, благодарим! :)

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото