Китаристът на ФАНАГОРIA Иван Цанов издава солов албум

Китаристът на ФАНАГОРIA Иван Цанов издава солов инструментален албум със заглавието Album IV – A Brave New World. От 18 януари 2019 започва дигиталното разпространение по музикалните платформи, а по-късно ще излезе и компакт диск с допълнителен бонус – композицията A Brave New World, part 4.

Вече има издадени два сингъла от този албум с видеоклипове (Race With Devil On Balkan Highway и Mirkwood), а дни преди излизането му е готов и трети клип, Lust For Lust:

 

 

Ivan Tsanov CD Cover 1Album IV – A Brave New World се състои от 11 композиции. Характерно е, че той е втори по хронологията на публикацията, но четвърти според концепцията и хронологията на писането на композициите. След издаването на Album IV Иван Цанов ще започне подготовка на Album V  и VI, след което ще презапише и издаде Album I The Power Of Twilight и после Album II и Album III… това може би е познато отнякъде …

 

Album IV отразява стила и концепцията на Иван Цанов да е различен, да търси собствен музикален път, да не се ръководи и влияе от модерното в момента, включително и да не заучава китарните прийоми на господстващите китаристи, колкото и да ги харесва, за да може да открие своя път към “The Brave New World”…. Защото “Най-бързият и лесен път е пътят към Тъмната страна…..”.

Записването на албума отнема почти 4 години като през това време Иван работи върху стари идеи и композира нови. И един от най-добрите резултати е трилогията A Brave New World (част 1, 2 и 3), която дава името на албума.

 

Междувременно ФАНАГОРIA се събира за първи път от доста време и по повод 15 годишнината записва песен и заснема видеоклип с много от музикантите, участвали в групата. Песента се казва „Хладно е мойто сърце“ и се очаква да излезе през пролетта на 2019.

 

Иван Цанов благодари на музикантите, помагали му и съветвали го при създаването на албума: баскитаристите Бисер Батов, Димитър Илчев и Мишо Бонев; барабанистите Петър Матеев и Георги Гочев.

 

Записите са направени във Fanagoria Studio, а мастеринга в Chris Graham Mastering Studio.

 

Album IV – A Brave New World

1             Race With Devil On Balkan Highway

2             The Good, The Bad And The Ugly

3             Count To Ten

4             Lust For Lust

5             Ixtlan

6             The Flight Of The Dragonfly

7             A Brave New World, part 1

8             A Brave New World, part 2

9             A Brave New World, part 3

10          The Great Expectations

11          Mirkwood

 

Website: http://www.ivantsanov.com/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCwSYDjo4AJlUd4GtaAwQkTg

Facebook: https://www.facebook.com/IvanTsanovMusic/

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото