Китаристът и барабанистът на DISTURBED с нов проект FIGHT OR FLIGHT

Dan Donegan, китаристът на мулти-платинената и номинирана за Grammy банда, ще издаде своя дебютен албум, A Life By Design? на 23 юли през Warner Bros. Records, а първият сингъл от него First Оf Тhe Last ще бъде завъртян по радио станциите от 21 май.

След анонсирането на паузата, в която излизат Disturbed, безпокойството от раздялата от страна на феновете дойде доста бързо“ обяснява Donegan. Скоро след това той започва да пише песни сам, а миналата година се свързва с Dan Chandler, фронтмен на бандата Evan’s Blue, за евентуално сътрудничество. Двамата си разменят имейли с песни и се срещат лично, когато Chandler бил в родния град на Donegan, Чикаго. Когато събират достатъчно материал за албум, Donegan се обръща към своя „брат от Disturbed от около 20 години“, барабаниста Mike Wengren и тримата влизат в студио, за да запишат A Life By Design?. Резултатът е една колекция от хипнотични песни, подсилени от характерните за Donegan рифове и мелодична чувственост на Chandler. Sean Corcoran от американската група Ra на бас и бек вокали и Jeremy Jayson на китара и бек вокали добавят завършен облик на състава на Fight Of Flight.

Според Donegan:

Парчетата са доста хард рок. Има и тежки моменти, но и повече мелодични в същото време. Имахме възможност да експериментираме също така. Използвахме акустични китари и електрически дори. Доста разнообразен запис като цяло.

Албумът A Life By Design? на Fight Of Flight ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

За повече информация:

Официалната страница на Fight Of Flight

Фейсбук страница

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото