Каварна Рок Фест 2011, Ден Трети – Сеч, сълзи и отново сеч

Както вече споменахме, със сайнинг сешъните не ни вървеше като по вода. Третият ден Arch Enemy също ни се разминаха, но какво да се прави – чакаше ни по-важното, а именно техният концерт.

Първи бяха гърците Suicidal Angels, които гледахме през март заедно със самите DEATH ANGEL. Ако ви питат какво е Траш, кажете Suicidal Angels. Убедена съм, че още когато в началото бяха обявени само те и още няколко други банди, много хора са си казали “ Дори само за тях си заслужава! “ – така и беше. Момчетата за стотен път ни показват на какво са способни. Абсолютно перфектно изпълнение, с жесток звук, който направо ни проми мозъците. Първите няколко реда се притискаха до оградите за не бъдат пометени, а зад тях се вихреше торнадо от пепел и от хора, разбира се. Като по учебник имаше всичко задължително за един Траш концерт – непрекъснати съркъл питове, брутални погота и дори Wall of Death! А групата ни надъхваше непрекъснато и сякаш самите те искаха да се включат при нас. Мисля, че е крайно време да ги гледаме на самостоятелен концерт – заслужават го, а и ние покрай тях!

Сетлист :

01. Intro – Damnation

02. Reborn in Violence

03. Bleeding Holocaust

04. Dead Again

05 . Violent Abuse

06. Beggar of Scorn

07. Search for recreation

08. The Lies of resurrection

09. Vomit on the cross

10. The Pestilence of Saints

11. Suicide Solution

12. Intro – Ave Satani

13. Final Dawn

14. Apokathilosis

 

Към 19.30ч. дойде времето на Lake of Tears. Може би концертът не беше чак толкова депресарски и сълзлив, както се шегуваме всички, но определено беше доста скучен. Нищо лично, самата аз съм фен на групата, но ето Те не са концертна банда ( а не OPETH, както някои решиха да отсъдят с високия си професионализъм.. ). Все пак групата имаше много фенове, които с нетърпение чакаха само нея на последния ден и пред сцената беше пълно с припяващи гърла. От новия албум ‘ Illwill ‘ имаше цели шест песни, но албумът е добър, така че.. Класиките ‘ Raven Land ‘ ,’ Sweetwater ‘ и ‘ So Fell Autumn Rain ‘ бяха напълно достатъчни да ни припомнят защо обичаме тази група. Заклетите фенове си знаят, че на живо просто атмосферата не е същата, но все пак им беше мило да видят любимците си отново, но за първи на родна земя. Групата се представи на чудесно ниво, а публиката най-отпред беше наистина силна!

Сетлист:

01. Taste Of Hell
02. Illwill
03. The Greymen
04. Raven Land
05. Boogie Bubble
06. U. N. S. A. N. E.
07. The Organ
08. Behind the Green Door
09. As Daylight Yields
10. So Fell Autumn Rain
11. House Of The Setting Sun
12. Out Of Control
13. Sweetwater
14. Demon You / Lily Anne
15. Crazyman

 

Хедлайнърите Arch Enemy излязоха на сцената към 21.00ч. Angela наистина има голям магнетизъм и приковава погледите за секунди. Пленително е дори само да слушаш как тази красива жена вади такова гласище! Наистина носи впечатляваща енергия! Началото бе поставено с ‘ Yesterday is dead and gone ‘ от новия албум на бандата ‘ Khaos Legions ‘, от когото чухме още три песни. Класиките ‘ Ravenous ‘ и ‘ My Apocalypse ‘ здраво раздвижиха тълпата. Тази банда има учудващо много фенки! Чак да се стресне човек като гледа какви могат да станат жените под звуците на сурова музика. И феновете не бяха малко. Важното е, че всички куфееха здраво и се раздадоха до самия край на концерта. За онези, които не познават бандата и просто са останали от интерес, концертът със сигурност и бил леко скучен и е натежал доста. Честно да си кажем бандата звучи доста еднотипно, но това не означава нищо лошо. Концертът наистина беше помитащ и блесналите погледи на хората след това го доказаха. Напълно професионално изпълнение с добър звук и огромен заряд.

Сетлист :

Intro – Khaos Overture
01. Yesterday is Dead and Gone
02. Revolution Begins
03. Ravenous
04. My Apocalypse
05. Bloodstained Cross
Daniel Drum Solo
06. Dead Eyes See No Future
07. I Am Legend / Out For Blood
08. Under Black Flags We March
09. No Gods No Masters
Chris Guitar Solo
Michael Guitar Solo
10. Dead Bury Their Dead
Бис:
11. Snowbound
12. We Will Rise
13. Nemesis
Outro

 

 

Шестият каварненски фестивал премина повече от добре. С времето се забелязва как дребни проблеми в организацията се изчистват и доволни остават все повече хора. Щом имаше толкова посетители, които отиваха само за забавление.. Фестивалът се превърна в традиция не само заради музиката и отново се събраха хора с всякакви вкусове без спорове кой не е и кой е за този фестивал.  Това бе поредният хубав спомен, който ще поддържа емоциите до следващата година.

 

 

Снимки очаквайте скоро!

 1. #1 написан от Hatecrew (преди 7 години)

  Браво бе, откъде набара сетлистите за всички банди?

 2. #2 написан от satanicart (преди 7 години)

  1. Damnation (Intro)
  2. Reborn In Violence
  3. Bleeding Holocaust
  4. Dead Again
  5. Violent Abuse
  6. Beggar Of Scorn
  7. Search For Recreation
  8. Vomit On The Cross
  9. The Pestilence Of Saints
  10. Suicide Solution
  11. Final Dawn
  12. Apokathilosis

  The Lies Of Resurrection не я свириха.

  При Arch Enemy – както на всичките си концерти, в края на Nemesis вмъкнаха един пасаж от Fields Of Desolation.

 3. #3 написан от DeadMistress (преди 7 години)

  Сета на Suicidal го има и сниман на техния профил във фейсбук 😉
  Иначе , чудя се дали да го чета репортажа… Че само ще се ядосам :(

 4. #4 написан от desolation_song (преди 7 години)

  Според Suicidal Angels ‘ The Lies of resurrection ‘ е свирена.. А и според мен също. Първите няколко песни бяха разменени, защото изпуснах на концерта ‘ Bleeding Holocaust ‘, влязох за началото на ‘ Dead Again ‘, а после слушах ‘ Reborn in Violence ‘ . Но има ли значение?! : )

  И да го прочетеш, и да не го прочетеш все тая – нищо съществено.. Но пак ще дойдат, така че спокойно. :)

 5. #5 написан от ArthurDent (преди 7 години)

  Блидийнг Холокост беше 2 песен (не боря, ако смятат и Интрото) защото добре помня как си куфеех отпред при фотографите. А аз се нервех, че предния ден се контузих в Wall of Death-a и погото на английските технични трашо-дети и не можах да вляза и на това/ Страхотен сет на гърците…. за Анжела не знам кой я определя, като секс-символ (да погледне снимките ми отблизо (след някой ден)

 6. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 7. Коментари за тази публикация
В началото