Jurgen Blackmore може да прекрати музикалната си кариера

jurgen-blackmore

За съжаление новините от лагера на един уникален творец и невероятен китарист, никак не са добри.

Китаристът Jurgen Blackmore, син на легендарния Richie Blackmore може да се раздели с музикалната си кариера поради сериозно заболяване. Наскоро музикантът е публикувал официално съобщение, в което разказва, че страда от сериозна форма на Лаймска болест, която може да го лиши от възможността да свири.

Ето и прес релийзът на Jurgen Blackmore:

„Искам да знаете защо нямам възможност повече да свиря на живо и не издавам нови албуми. До сега за моя проблем знаеха само семейството и най-близките ми приятели, но сега искам да сте в течение на това, какво се случва. Проблемът, с който се боря вече 15 месеца се нарича Лаймска болест и заради нея не мога да правя абсолютно нищо.

За повечето хора тази болест е много по-малко разрушителна, но при мен е в сериозна форма с неврологични усложнения. През по-голямата част от времето аз просто си лежа в леглото, защото нормалните функции на тялото ми, регулиращи се от вегетативната нервна система полудяват. Пробвах няколко антибиотика и различни таблетки, изписани от няколко лекари, но до сега нищо не помогна.

Не знам как ще е за напред. Затова със съжаление съм принуден да ви кажа, че не знам как ще се занимавам с музика от тук нататък. Във всеки случай ще остана на линия. Ако успея да се излекувам от, това ще се върна!

Благодаря за това, че ме слушате, желая ви крепко здраве – това е най-големият дар на света!“

Jurgen Blackmore е роден през 1964г.. Когато е на пет години родителите му се развеждат и той се премества в Германия с майка си. Там и започва музикалната му кариера. През 1986г. той помага със записите за втория албум на спийд метълите IRON ANGEL“Winds Of War”. Впоследствие се залавя със солови проекти, както чисто инструментални, така и с вокали, които излизат доста спорадично. Последния му албум е “Voices” издаден през 2011г. под заглавието J.R. BLACKMORE & FRIENDS, в който събира различни вокални артисти, като Oliver Hartmann (At Vance, Avantasia), Michael Bormann, (Jaded Heart, Bonfire).

Освен това Jurgen Blackmore е известен с проекта си OVER THE RAINBOW, в който събира бивши членове на RAINBOW и колеги на баща му, като Joe Lynn Turner, вокал, Tony Carey, клавишни, Greg Smith, бас и Bobby Rondinelli, барабани. Проектът просъществува от 2008 до 2010г. като концертна група, изпълняваща класически композиции на RAINBOW от всичките им периоди. Музикантите многократно са споделяли плановете си да запишат студиен албум с авторски материал, но това така и не се случва.

Освен и ние да изпратим на Blackmore – „младши“ един „Ангел Пазител“, както той го направи през 2011г. и да му пожелаем пълно възстановяване… не ни остава друго!

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото