JADISH и многоезиковата вечер в клуб-бар „Адамс“

JADISH са италианска група, adams09092015 jadishкоято, тръгвайки от Торино на едномесечно турне „V Nations Tour„, включи в графика си две дати в България. На 6 септември трябваше да свирят в Свищов, но поради проблеми с буса и забавяне в Румъния събитието беше отменено. За щастие още на следващия ден групата беше в София и дори са намерили време за разходка из столицата. Вечерта на 9 септември JADISH гостуваха на клуб-бар „Адамс“, където редом с концерта се празнуваше двоен рожден ден и част от присъстващите бяха италианци. Тази вече клубът приюти около 35-40 човека. В началото на вечерта Maire, Lea, Vanya и Velena се наслаждаваха на питиета и разговори с насъбралите се хора. Проведен беше кратък саундчек и концертът вече можеше да започне.

Към 23 ч. на сцената се качиха INFLICT. Пловдивчаните бяха включили в сета си авторски и кавър песни, сред които се отличаваше „Fallen Down“ в оригинал на ODD CREW. Винаги е приятно, когато една група отдава чест на свои колеги. Подгряването беше на ниво, атмосферата в клуба беше приятна и присъстващите вече нямаха търпение.

Дамите от JADISH заеха местата си и нажежиха обстановката още в самото начало. Макар че първата песен беше прекарана в настройване на звука, групата не изгуби много време преди да покаже на какво е способна. Мощен глас, технична китара, разнообразни семпли, барабани и бас, които ускоряват пулса мигновено. Интересно е още, че поради факта, че вокалистката Maire е германка (от италиански произход) в текстовете на песните се редуваха ту английски, ту немски език. „Rote Blueten“ е изцяло на немски и дори на моменти се долавяше маршова-индустриална нотка, типична за германската метъл сцена. Песента определено се хареса на присъстващите. Групата поддържаше настроението и дори за момент не остави хората да скучаят.
Не толкова лошо, колкото странно беше това, че почти изцяло комуникацията между групата и присъстващите се водеше на италиански, заради многобройните сънародници на JADISH. Една от малкото реплики на английски гласеше „Come over here, I’m not afraid of dicks! Show me your dick!“ отправена към мъж в тълпата, който на свой ред не изпълни предизвикателството,  провокирано от самия него. Освен талант момичетата имаха и добро чувство за хумор. Групата завърши сета си със зареждащата „I’m„, която беше и гвоздеят на шоуто. След това дамите слязоха от сцената и се запътиха към масата, на която бяха изложени артикули с логото на JADISH: тениски, албуми и дамско бельо… да, дамско бельо.
Равносметката за вечерта е, че клуб-бар „Адамс“ е приятно и адекватно място за група с капацитета на JADISH,  италианките си струват да бъдат гледани на живо и със сигурност не само празнуващите на рожден ден се забавляваха. Групата свири за първи път в България преди две години и са добре дошли при всяко следващо посещение.

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото