HOLLYWOOD UNDEAD и BLIND CHANNEL свириха за първи път в България

По покана на SME калифорнийците HOLLYWOOD UNDEAD и шведите BLIND CHANNEL стъпиха за първи път в България на 26 юни. Концертът се проведе в столичната зала Универсиада пред ~2000. Голям минус беше неловкото разделение на залата на правостоящи и седящи, като за вторите билетите бяха със значително по-ниска цена. Това остави терена пред сцената рядък.
Първи за вечерта бяха BLIND CHANNEL, които започнаха с няколко трака от актуалния им албум „Blood Brothers“. Въпреки, че групата има зад гърба си два албума, представянето им на живо не беше блестящо. Първото нещо, което ги спъна бе лошият звук, което не се случва за първи път в тази зала. Грешка от страна на групата пък беше, премахването на два кавъра на известни поп песни от сета им, които са сред най-добре познатите им песни (според Spotify и YouTube) и със сигурност щяха да им спечелят още малко фенове. Заключението за първото гостуване на BLIND CHANNEL е, че бяха приятни, но също така не бяха нищо особено.

Сетлист BLIND CHANNEL:
Trigger
Alone Against All
Deja FU
Enemy for Me
My Heart is a Hurricane
Sharks Love Blood
Bullet (With Your Name on It)
Out of Town
Darker Than Black
I.D.F.U.
Wolfpack

hollywood undead sofia

Първата ни среща с HOLLYWOOD UNDEAD беше забавна и енергична. Въобще няма да навлизаме в темата за кой колко музикант е и подходящи ли са неприличните текстове. Партито беше налице и публиката се отдада на всеки един момент. Петимата излязоха с маските, с които станаха известни, но ги свалиха след третата песен – добро решение имайки предвид жегата в залата. Сетлистът им ни разходи из цялата им дискография. За „Comin’ in Hot“ групата си избра фен, който да им помогне с китарните партии. Късметлията пътво трябваше да се докаже със соло изпълнение съпроводено от барабаните на тур музиканта Matt Oloffson. Matt на свой ред впечатли тълпата с кратка, но идеална вокална интерпретация на вечната „Living on a Prayer“ на BON JOVI. Интересна вметка бяха и кавърите на „Enter Sandman“ на METALLICA и „Du Hast“ на RAMMSTEIN. Да, калифорниец пя на чист немски… или поне доколкото чисто можеше да го докара. Минало е много време от MySpace годините на групата и израстването им е много осезаемо в текстовете. Разбира се, за финал танцувахме и пяхме „Everywhere I go, bitches always know that Charlie Scene has got a weenie that he loves to show…“, но след това шоуто беше закрито от хита „Hear Me Now“.
HOLLYWOOD UNDEAD не изнасят концерти само заради музиката. Те дават всичко от себе си, за да поддържат настроението през цялото време и със сигурност се справят отлично без, да се вземат прекалено насериозно.

Сетлист HOLLYWOOD UNDEAD:
Whatever It Takes
Undead
Been to Hell
California Dreaming
Dead Bite
Renegade
Gravity
Comin’ in Hot
War Child
Enter Sandman / Du Hast
Bullet
Another Way Out
Cashed Out
Riot
Bad Moon
Day of the Dead

Everywhere I Go
Hear Me Now

Още снимки – тук.

hollywood undead sofia

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото