Гърците ALLOCHIRIA с първи концерт в София

08_AllochiriaПо покана на The Other Side, съвместно с бар-клуб „Адамс”, на 29 март 2015 г., неделя, на софийска сцена ще гостува гръцката Post-Sludge група Allochiria. Към концерта, който е част от тяхното първо европейско турне, ще се присъединят още групи от България и чужбина, което ще бъде обявено допълнително.

Allochiria е Post-Sludge група от Атина, Гърция. Те се формират през 2008 г. и издават едноименно EP през 2010 г. През януари 2014 г. сами издават техния първи дългосвирещ албум, озаглавен “Omonoia” [забележка: omonoia означава “мир” на гръцки език, но също така това е наименованието на централния площад в Атина]. Бандата е свирила на множество концерти в различни гръцки градове.

Албумът “Omonoia” може да бъде чут на http://allochiria.bandcamp.com

 Allochiria са свирили с Jungbluth и Lentic Waters в Атина, Гърция през април 2014 г. и с Deafheaven през май същата година. Те се представиха с голям успех на Rockstadt Extreme Music Festival в Ръшнов, Румъния през август 2014 г., получавайки множество положителни оценки. В момента групата организира своето първо европейско турне през пролетта на 2015 г., като част от него е датата в бар-клуб „Адамс” на 29 март.

Музиката им често е сравнявана с тази на Neurosis, Isis, Amenra и Cult of Luna, текстовете са на теми, свързани с човешките отношения в обществото, корупцията, която определя човека в модерните общества, суетните му борби, болезнена рутина и безумни действия.

Ето и някои рецензии за албума на групата:

-Тази банда със сигурност има свой уникален начин за правене на песни и повишаване на настроението.

– – – http://www.cvltnation.com/allochiria-omonoia-review-stream/

 

“Omonoia” е многослоен шедьовър, комбиниращ грубата сила на металните утайки, закалени с психеделични звуци, ръководени от калейдоскоп от инструментални ефекти.

– – – http://exclaim.ca/Reviews/Metal/allochiria-omonoia

 

Невероятно е, като си помислим, че това е първият албум на Allochiria. “Omonoia” е зрял и завладяващ. Неговите широкообхватни атмосфери доставят богати преживявания. Добър Post Metal и музика, които като цяло успяват да пренесат слушателя в друг свят. Албумът прави точно това.

– – – http://www.avenoctum.com/2014/03/allochiria-omonoia-sr/

 

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото