rada boneva folklor - metalДойде време и един от авторите в METAL HANGAR 18 да представи своето изследване пред широката публика.

Фолклорни влияния и елементи в метъл музиката – двугодишно изследване по темата ще представи Рада Бонева, студентка в Софийския университет. Презентацията ще се състои на 27 ноември от 19.30 часа в рамките на инициативата „Докторантски чай“ на столичната улица „Триадица“ 4. Вход свободен!

Рада Бонева е писала  и на тема „Толкин и неговите герои в метъла“. Работи върху труда си вече две години и има силното желание, след като види отзвука от лекцията си, да се пребори и за отпечатване на изследването си – „нещо, което човек да  може да разгърне в ръцете си, ако му е интересно“.

При фолклорния тип метъл нещата прехвърлят всички граници, защото е „по-дълбоко и от дълбокото“, казва авторката. По думите ѝ, много хора изобщо не подозират за съществуването на този поджанр, а „метълът е един необятен свят, в който само малко да кривнеш от праволинейността, създаваш цял един нов поджанр“.

Освен българския фолклор Рада Бонева е изследвала скандинавската, славянската и гръцката митология като източник на фолклорни мотиви. Не са останали непроучени от нея и автентичните музикални влияния на Фарьорските острови.

Не се колебайте, дори ако сте незапознати с този тип музика, но харесвате фолклора или пък сте дай хард почитатели на стила – все има какво да научите.
Мястото на срещата е бар Барабар, а датата 27 ноември.