Floor Jansen относно клиширания израз “female fronted bands“

В скорошно интервю с фронт-дамата на симфоничните метъли NIGHTWISH Floor Jansen, беше поставен въпроса “Защо хората поставят групите с женски вокали (NIGHTWISH например) в отделна категория на метъл музиката?“ Тя отговаря:

Ясно е, че симфоничният метъл стои зад това, но има още нещо, което говори повече от самата музика.

 Понякога се стига до извода, че има цял нов метъл жанр(female fronted bands), чиято особеност е, че е с женски вокали. Но какво означава това? Защото и другата ми група REVAMP е с женски вокали, както и NIGHTWISH. Но тези две банди изобщо не звучат по един и същ начин. ARCH ENEMY  са с женски вокали. DELAIN също. Но те не си приличат, нали? Единственото общо между тези банди е, че свирят метъл. Но метъл стиловете са толкова разнородни, че почти няма значение дали пее жена или не, така че не е чак толкова важно. Плюс това, подчертаването и изпъкването на разликите между половете, мисля че сме го надживели вече.
 Не е изненадващо, че все повече жени се заемат с метъл музиката. И то не само като вокалистки. Говоря и за жените китаристки, барабанистки и т.н. В крайна сметка бих искала тези сравнения да спрат и да няма такова значение дали зад микрофона стои мъж или жена.


floor-jansen

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото