EXIVIOUS споделиха сингъл от предстоящия албум

Aко никога до момента не се попадали на Exivious, може би е време да „дадете едно ухо“ – групата е съставена от бивши членове на Cynic и настоящи такива на авангардната блек метъл формация Dodecahedron и по изключително интересен начин съчетава джаз и фюжън елементи в стилистиката на инструменталния прогресив метъл.

Exivious издаде дебютния си едноименен албум през 2009 г., който бе единодушно одобрен и от критика, и от публика. Сега, цели три години по-късно, музикантите се завръщат с второ издание, носещо името Liminal, чиято поява на бял свят е резултат от проведената от групата ‘crowd-sourcing’ кампания*.

Все още не е ясна точната дата на издаване, но вече може да бъде чута композицията Entrust. Насладете й се във видеото по-долу.

Exivious са:

Tymon Kruidenier – китара
Michel Nienhuis – китара
Robin Zielhorst – бас китара
Yuma van Eekelen – барабани

Още за групата може да се открие на:

Фейсбук страница

Официален интернет сайт

 

* Понятието ‘crowd-sourcing’ (краудсорсинг) означава групово финансиране, ангажираност на потребителите, което допринася за развитието на бизнеса и изпълнението на стратегии чрез съпричастност на самите потребители.

 

  1. #1 написан от j (преди 5 години)

    Жалко че са решили да са без вокал, още по-интересно щеше да е

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото