NORD fest 2018При бързия „преглед на печата“ попаднахме на два интересни летни фестивала в Германия, които са с вход свободен. И понеже Германия така или иначе е сред популярните дестинации за фестивални приключения през лятото, решихме да ги споделим с вас.

Първият е в края на юли и се провежда за девети пореден път в град Есен. Датите са 27-ми и 28 юли, а мястото е площад Viehofer пред Cafe NORD.
Ето и групите, които ще свирят тази година на Nord Open Air Festival 2018: At the Gates, D.R.I., Warpath, Hatebreed, The Haunted, Tankard, The Night Flight Orchestra, Ryker’s, The Narrator, Bullet, A Traitor Like Judas, Terrorgruppe, The Narrator, The Mahones и други.

Събитие във Фейсбук

 

 

Turock 2018Другият безплатен фестивал, който се случва на същото място, е Turock Open Air 2018, кръстен на името на клуб Turock, който се намира на същия плац в Есен. Датите на TOA 2018 са 17-ти и 18 август, а бандите, които са потвърдили участие засега са: Tribulation, Kataklysm, Exhorder, Gyze, Slime, Serum 114, Messeschmitt, Motorowl и др., като предстои да бъдат обявени още по няколко за всеки от двата дена.

Страница на TOA във Фейсбук