DUBIOZA KOLEKTIV и WICKEDA свирят на „Каваци“ на 6 август

dubioza_kolektiv_1DUBIOZA KOLEKTIV и УИКЕДА ще могат да бъдат гледани на една сцена тази година по Черноморието. Две от най-популярните балкански групи в стила си са поканени от клубовете Алкохол и Строежа да бъдат част от лятната програма на плаж Каваци. Конкретната дата е 6 август, четвъртък. Концертните съоражения ще бъдат изградени за ден на ивицата пред морския АЛКОХОЛ, като е предвидено да се ползва и базата на самия клуб. Събитието е предвидено да стартира в ранните часове на вечерта – 19:00, като в него впоследствие ще бъде включена и още една група. Капацитетът на частта от плажа, която ще бъде отредена за зрителите, е около 1500 души. Dubioza Kolektiv е сред най-бързо и успешно проспериращите съвременни банди на Балканите през последните над пет години. Само до края на 2015-а групата има потвърдени над 40 концерта в Англия, Франция, Испания, Италия, Белгия, Люксембург, Австрия, Чехия, Словакия, Хърватска, Румъния, Сърбия, Черна гора, България. Формацията от Босна и Херцеговина разполага с цели 6 издадени студийни албума и видеоклипове, гледани между 2 и 10 млн. пъти в Youtube. Уикеда не се нуждаят от особено представяне у нас, включително по летните сцени. Интересното в случая е, че музикантите се събраха съвсем скоро след близо едногодишно прекъсване на дейността, през което време несъмнено липсваха доста на публиката, и концертът на 6 август ще бъде сред една от първите им по-мащабни изяви. Дубиоза Колектив са били досега три пъти у нас с общо четири концерта, само в пределите на София, като два от тях абсолютно разпродадени в Mixtape5, а последният – от миналия август, събра рекордната посещаемост от 2500 души за Маймунарника. През последните две години Дубиоза Колектив свирят в Сърбия и Хърватска пред повече от 12 000 души публика, в най-големите зали в Белград, Загреб, Сплит. В тази връзка – за събитието на Плаж Каваци се препоръчва предварителното закупуване на билети, тъй като техният брой е ограничен само до 1500. Цената им е 25 лв. до 1 август и 30 лв. след тази дата и на място, като вече са на разположение в мрежата на Eventim.bg и могат да бъдат открите на следните каси – Пикадили, Германос, Офис 1, На тъмно, Usit colours, Технополис, Техномаркет, OMV, Билетен център НДК, Арена Армеец, Строежа, както и онлайн през сайта на компанията!

История на групата в България:

– през 2011 година – концерт в Pork Pie (сега клуб Маймунарника, Борисова градина) – 1200 души;

– през 2013 година – две поредни напълно разпродадени шоута в клуб Mixtape5 (1700 души);

– през 2014 година – концерт в клуб Маймунарника – рекордна посещаемост за клуба – 2500 души.

През последните две години Дубиоза Колектив свирят в Сърбия и Хърватска пред повече от 12 000 души публика, в най-големите зали в Белград, Загреб, Сплит.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото