DISTURBED с концертно изпълнение на „The Sound of Silence“

DISTURBED публикуваха в YouTube канала си професионално заснето концертно изпълнение на кавъра на SIMON & GARFUNKEL „The Sound Of Silence“. Изпълнението е от концерта на групата на 19 февруари в Доусън Крийк, Канада.

Пред радио 93.3 WMMR, вокалистът David Draiman сподели, че групата е изненадана от успеха на тяхната версия на „The Sound Of Silence“.

Адски изненадани сме, честно казано, от позитивната реакция към кавъра ни, защото си беше риск и ако трябва да съм честен е стъпка, която бих предприел самостоятелно.

 

От вокална гледна точка не е чак толкова предизвикателна, колкото си мислите, но от продуцентска гледна точка е. Обмисляхме да включим или струнни инструменти, или да вземем цял местен оркестър. Обмислихме много варианти и е доста голям продуцентски кошмар, но все пак се захванахме.

Draiman споделя още, че му е отнело три часа да запише вокалите за песента, което е най-дългата вокална сесия за кариерата му. Казва още, че слушането на записа му е подействало много емоционално.

„The Sound Of Silence“ е част от шестия студиен албум на DISTURBED „Immortalized“, който излезе през август 2015 и дебютира като топ в класацията на Billboard 200.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото