Дебютен албум от WORMLIGHT

wormlight-band

Преди да ви представя албума, няколко думи за това кои са WORMLIGHT.

WORMLIGHT са от Umeå, Швеция. Събират се през 2014г. под името Unhallowed от King Antichrist (барабани) и Deafeathered (китара). Към тях се присъединява Lator Mortis (китара) и те издават първото си ЕР „An Ancient Enemy“ (2014). Скоро след това към групата се присъединява и Arktos (бас) точно навреме за записите на второто им ЕР „Bloodfields“. Следващата 2015-та е белязана от много промени в групата. Deafeathered и Nordlyst напускат и са заменени от Tiamat Invictuz, който се заема с вокалите и китарата. Групата сменя името си на WORMLIGHT, както и тематиката на текстовете си. През 2016-та преиздават “Bloodfields” чрез Black Lion Records като добавят и две бонус песни с вокалите на Tiamat Invictuz.

Предстоящият дебют “Wrath Of The Wilds” е крачка напред, която не само връща на слушателя духа на Скандинавската блек метъл сцена от средата на 90-те години, но и разгръща този дух с педантично структурирани песни, водещи до възторг. Девет ледени атмосферични композиции, включително интро, подсилени от омагьосващи мелодични сола и изобилие от бързи тремола, които избухват в адска, огнена експлозия. Мрачни харшове преплетени със средни по височина дет гроул вокали. Студената и дълбока атмосфера на албума е способна да осигури едно наситено и ужасяващо пътешествие.

Албумът ще излезе чрез Black Lion Records на 23 април на digipak CD и в дигитален формат. Лейбълът го препоръчва на феновете на DISSECTION, UNANIMATED, LORD BELIAL, VINTERLAND, SACRAMENTUM. Можете да чуете тийзър към “Wrath Of The Wilds”.

wormlight-coverTrack-List:
01. Wrath Of The Wilds
02. Reptilian King
03. Vittramark
04. The Ghost Ligh’s Dance
05. Cry Of The Nameless
06. On Tattered Wings
07. Nightmare
08. Invocation (intro)
09. Feast Of The Mountain Kin

Предварителна поръчка е налична тук

Официални ресурси:
Facebook:
Spotify:
Youtube:

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото