В началото на месеца небезизвестните Bulgarian Gothic Girls навършиха 4 години. Ето какво, макар и с леко закъснение, за което ще й простим, има да каже по повода Пламена Челаврова, без която у нас вероятно нищо подобно нямаше да същестува. Четете внимателно – явно тепърва ни очакват изненади!

plam„На 6.07.2011г. преди 4 години Bulgarian Gothic Girls публикува първия си пост, свързан с развитието на готик културата в България – една от главните цели от самото начало на организацията. Даде се един нов старт на нещо, което не беше правено досега. От името можете да се досетите за женската насоченост на бъдещите цели на екипа, което не след дълго бива последвано от допълващата картинката идея за Bulgarian Gothic Boys. Избрахме това име, за да се обособи една конкретна общност, която се развива изключително бързо във времето. Женската красота се цени навсякъде и е център на внимание – ефект, чрез който искаме да покажем, както природата си, така и духовното присъствие в представянето на света, който сами създаваме един за друг – едно ново, по-уютно място, събрало себеподобни, където всеки може да намери себе си и своята истина. Както доста от вас знаят, това постави началото на нещо доста креативно и единствено по рода си в родината ни. С течение на времето, споделяйки общите интереси и каузи, се събрахме артисти от различни краища на България, обединихме силите и уменията си, за да продължим да развиваме идеите, творчеството и колективно да създадем едни нови предпоставки за разширяването продуктивността на всеки, който се чувства част от тази култура.
4 години вече се радваме на подкрепата на верни приятели и ценители на това, което правим лично ние като артисти в сферата на готик изкуството и на това, което сме едни спрямо други. Това, на което винаги сме държали, е личността като индивидуална социална единица, ценяща себе си и потенциала си, достойна за уважение и намираща място сред останалите себеподобни индивиди. Държим на интелектуалността и духа, класическия привкус на изкуството, в което творим и за което живеем.
През годините бяхме свидетели на последователска вълна от страна на интернационалните ни фенове – появиха се страници във Фейсбук, вдъхновени от нашата дейност, като German Gothic Girls, Italian Gothic Girls, Danish Gothic Girls & Boys, Czech Gothic Girls & Boys и други. Щастливи сме, че сме ценени и зад граница и че сме достойни да бъдем пример.
Постигнахме много за тези 4 години – освен готик партита по случай нашите рождени дни, с всеобщи усилия успяхме да организираме конкурси, да раздаваме подаръци за нашите последователи, да участваме в ревюта, да създадем оригинална продукция от медальони, значки, тениски, календари, плакати; някои от моделите ни участваха в реклама на приятелите ни от готик-метъл магазин Авангард; успяхме да заснемем музикален видеоклип в участието на част от екипа на BGG от някои модели, дизайнери и фотографи; и др.
Всяка година до сега организирахме готик партита по случай юбилеите ни. Тази година ще отпразнуваме годишнината ни с нов онлайн конкурс за готик модели, който ще е отново с артистична насоченост. Най-оригиналните представяния ще получат специални награди, както и по преценка на организаторите – право за приемане в официалния арт екип на Bulgarian Gothic Girls.
Освен това предстои и нещо изключително, което смятаме, че ще е най-големият ни проект досега, за който ще разберете много скоро – веднага щом приключат всички снимки към него. Съвсем малко ще загатнем с това, че ще е задграничен проект с музикална насоченост. Скоро ще споделим с вас повече за това.
Аз, Плам Челаврова, като създател, артист, модел, организатор и креативен директор на всички дейности в Bulgarian Gothic Girls искам от свое име искрено да благодаря на всеки, допринесъл малко или много за развитието на организацията ни до ден-днешен и най-специално на: Аделина Цонева (Ester Azrael), Ивелина Пеева, Ивелина Евлогиева (Wenzdy), Елица Минева (Satyria), Деница Славева, Тереза Маджарова (Bloody Terry), Дарина Величкова, Лора Георгиева (Raven Nightshade), Калина Георгиева, Петя Манолова, Адриана Андреева (Nex), Десислава Медарова (Taceria), Ани Милошева, Пламен Петков, Ивайло Костов (Satanael Art), Миглена Цонева (Glena HATE), Велик Капсъзов (Magistus), Мария Радева (Lix Tetrax), Ралица Демирева, Пламен-Велувиан, Михаил Костадинов, Николай Начев, Стоян Пенсов (Yann Et Lacrimus), триото Теодора Димитрова и братята Станислав и Антон Атанасов от „Handmade Artistic Medalions – by Oldschool Crew“, Станислава Спасова (ex S-MOON-S, Atelier Selene de Viollet), Стефани Санкелова, Галена и Димитър Димитрови от готик магазин Авангард, Ан Симеонова и много други, които подкрепиха, подкрепят и, надяваме се, да подкрепят делата ни и за напред! Благодарение на вас всичко това стана възможно и е това, което е днес! Благодаря ви от все сърце!“

Сайтът на Bulgarian Gothic Girls се намира тук.