BLOODRUSH: “Музиката ни казва, че ние самите трябва да сме тези, от които да тръгне промяната.“

 BLOODRUSH са млада група, родом от Добрич. Създадена около 2012-а година, бандата преминава през редица приключения и концерти, докато не издава дебютния си дългосвирещ албум “No Man’s Land“ през 2015-а година. Към края на декември 2016-а, момчетата спечелиха първото издание на телевизионния формат “Голямото Рок Междучасие“. Какво споделиха пред Мetal Hangar 18 за себе си и музиката която правят, прочетете по-долу.

Здравейте, момчета! Как е?Bloodrush 1
Здрасти, брато. Още се реанимираме от Нова година и записваме дискове.

Кога и как започна всичко за BLOODRUSH?
За BLOODRUSH всичко започна около 2012-а с Марто, Коста и Митака (старият ни басист). Той замина да учи в Англия и оттогава Мариян е в групата.

По какъв начин премина за вас 2016 г.?
Супер активна! Много неща се случиха за нас – първите ни концерти в София, едно доста натоварено лято и “Голямото Рок Междучасие“. С две думи, не сме имали много време да си стоим в Добрич.

Преди малко повече от година издадохте дебютния си студиен албум “No Man’s Land“. Планирате ли скоро време да започнете работа по нова музика?
Работата я започнахме още след като издадохме “No Man`s Land“. Към този момент имаме завършени около 6 нови песни, свирим ги на всеки концерт. Който е идвал, ги е чувал. И са доста объркващи на първо слушане, хаха. Надяваме се скоро да ги запишем и издадем. Така де, ще го направим преди да сме се пръснали по света.

Музиката на BLOODRUSH носи ли някакво послание? Ако да – какво?
Посланието е директен цитат от Коста: “Музиката ни казва, че ние самите трябва сме тези, от които да тръгне промяната.

Занимавате ли се със странични проекти/банди?
Към този момент никой от нас няма странична банда, но през годините всички сме свирили в различни проекти.

С какво се занимавате, когато не сте в репетиционната, студиото или на сцената?

Ами, в момента сглобяваме кутийки за дисковете си. Не е добър пример, но пък имаме време да отговорим на тези въпроси. Иначе попринцип всеки прави различни неща. Коста се премести в София, Марто и Мариян са си в Добрич, а там няма какво толкова да се прави.

Bloodrush 2Съвсем наскоро спечелихте “Голямото Рок Междучасие“. Как се чувствате?
Все едно тъкмо е свършило голямото междучасие в даскало и трябва да се връщаме в час, след цигарките зад оградата. Нищо, че никой от нас не пуши.

Разкажете ни малко повече за формата. Какви са житейските и професионални уроци, които научихте по време на участието си?
Житейските уроци бяха няколко – телевизията изисква доста време и жертви и искаш ли да си в тази сфера, трябва да си доста отдаден. Плюс, идеята, че трябва да си помагаме с другите банди. Това не беше нещо ново, но си го припомнихме.

Какво бихте посъветвали всички банди, които смятат да участват в следващите издания на предаването?
Да не се колебаят и да се запишат! Реално това само може да бъде полезно за тях по един или друг начин.

Кое е нещото, което Ви накара да се съберете и да свирите този тип музика у нас? Знаейки, колко е трудно да правиш тежка музика в България.
Това което ни е събрало, със сигурност, е любовта към музиката, но и желанието да я изпълняваме. Реално, започвайки, изобщо не си давахме сметка да положението в България, а и това нямаше значение, понеже нямахме никакви очаквания или надежди. Просто започнахме, за да видим какво е, а то взе, че се получи.

Какви според вас са най-големите пречки за българския рок и метъл музикант?
Липсата на пазар и липсата на млади хора.

Имате ли ясна представа за бъдещето си? Къде се виждате, след примерно, 5-6 години?
Нашата представа за бъдещето е не по-голяма от 2-3 месеца.. Имаме предположения какво може да се случи с нас в бъдещето, но не се тормозим да мислим 5 години напред. На нашата възраст твърде много неща са непредсказуеми и се променят през ден.

Кои са музикантите и изпълнителите, от които черпите вдъхновение?
TOOL, MASTODON, GOJIRA, PANTERA, BLOODRUSH, ODD CREW.

Какво искате Bloodrush 3да постигнете чрез музиката, която правите? С какво желаете да се отличите сред останалите банди на българската и световната сцена?
Искаме да разчупим стереотипa на Металиката и Пърпъла и да накараме хората да прослушат малко по-нови неща, да си отворят очите за нещата от новото хилядолетие.

Говорейки за сцената, какво е мнението Ви за разрастващата се в последно време родна сцена?
Сцената се разраства, но присъства типично българският манталитет в много банди – завист, злоба, интрига и т.н. Тези неща само дърпат бандите назад вместо да ги бутат напред, а в крайна сметка всички тънем в една и съща дупка.

Дойде време и за последният ни въпрос. Кажете нещо на феновете Ви и нашите читатели. Какво е вашето послание за тях?
Отворете си третото око, станете вегани, спрете алкохола и спрете порнография. Изкушението е грях и ерес е всичко с 5 струни.

Открийте BLOODRUSH в социалните мрежи:
Facebook
Instagram
YouTube

 1. #1 написан от N. Nikolaeff (преди 1 година)

  Доста насериозно са се взели тия бездарници :)

 2. #3 написан от Hanko Bartmi (преди 1 година)

  Палим за ваше здраве!

 3. #4 написан от Рейван (преди 1 година)

  Виж N.Nukolaeff сега дали момчетата от групата са вземащи се на сериезно бездарници не е важнм.Сьгласна сьм че песните им неса на световно ниво ,все пак групата е основана през 2012 а за пет години немисля че това е осьществимо особено в Бьлгария кьдето хората който слушат рок и метал са малцина.Все пак в нашата страна по извесни са фолкарашките песни а хората обичат да са „клонинги“ един на друг.И както казах МАЛЦИНА СА ТЕЗИ КОИТО СЕ ОСМЕЛЯВАТ ДА ИМАТ СОБСТВЕН СТИЛ МУЗИКА ЗА СЛУШАНЕ.Все пак рано или късно групата ще се развие. 😀

 4. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 5. Коментари за тази публикация
В началото