Blind Guardian за трети път оставиха феновете без глас

Hansi Kürsch

Hansi Kürsch

Третото гостуване на немските бардове у нас, отново по покана на Most Of Evil, бе открито от родните The A.X.E. Project. Групата  направи силен 40- минутен сет, като представи композиции от своя нов-стар албум „Stories From A Lost Realm Part One”. Изпълнението беше записвано, за да послужи за основа на предстоящото DVD на групата.

The A.X.E. Project

The A.X.E. Project

След като раздвижиха феновете, редувайки мощни вокали с оперното пеене на Петя Плукчиева, седмината слязоха от сцената за да отстъпят място на хедлайнерите.

Blind Guardian

Blind Guardian

Минути след 21 часа на сцената се възцариха Blind Guardian, започвайки вихрено с Sacred World от последния им албум. Фантастично представяне, макар и статични шестимата владееха публиката. Единствено Hansi раздвижваше обстановката, тук там пускайки шеги и суперлативи относно българската публика. Прекрасни светлинни ефекти и много по-добър звук в сравнение с предишното им гостуване в София. Макар че имаше какво още да се желае озвучителите доказаха, че и в “Христо Ботев” може да се провеждат концерти, които да не дразнят феновете. Смело може да се твърди, че това беше най-доброто представяне на групата от общо трите на  българска земя. В двучасовият сет бяха умело преплетени класики от цялото им творчество. Хитовете се редяха един след друг и публиката не можеше да си поеме дъх, пеейки мощно в хор вместо Hansi Kürsch  и пренасяйки се телом и духом в света на Толкин. Всеки нов анонс взривяваше редиците, които скандираха, тропаха и ръкопляскаха на своите любимци. В убийствено темпо, без излишно забавяне, Guardian  ни водеха към приказните светове на елфи и хобити. Не мина и без изненади, групата измени на традиционния си сетлист за турнето и вмъкна “Traveler In Time” от  Tales From The Twilight World и “Majesty”. Час и половина изтекоха, като миг и бардовете се сбогуваха с вярната българска публика, за да излязат  на бис минути след това и да забият едни от най-големите си класики- “Wheel Of Time”, “The Bard’s song(In The Forest), “Bright Eyes” и “Mirror Mirror”. Двата часа сеч и петнадесетте хита не оставиха никого равнодушен и доказаха, че колкото и пъти да идват някои групи, млади и стари ще ги посрещат с бурни емоции.

Сетлист от снощния концерт: 

 1. Sacred World
 2. Welcome To Dying
 3. Nightfall
 4. Fly
 5. Time Stand Still(At The Iron Hill)
 6. Lord Of The Rings
 7. Tanelorn(Into The Void)
 8. Traveler In Time
 9. Valhalla
 10. Majesty
 11. And Then There Was Silence
 12. Бис:
 13. Wheel Of Time
 14. The Bard’s Song (In The forrest)
 15. Bright Eyes
 16. Mirror Mirror

ГАЛЕРИИ

21 снимки на The A.X.E. Project 76 снимки на BLIND GUARDIAN

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 2. Коментари за тази публикация
В началото