AVENGED SEVENFOLD – „The Stage“ (2016)

avengedsevenfoldstagesingleФен съм на AVENGED SEVENFOLD от 2007-ма година, до едно определено време си мислех, че не могат да ме разочароват. Когато през 2010 година издадоха „Nightmare“ всички фенове изпаднаха в луд възторг. Имаше защо, действително албумът беше шедьовър. Всяка една нота беше премислена и на точното си място.
След това с „Hail Тo Тhe Кing“ групата ни показа, че заедно с The Rev е умряла и самата креативност. Налице бяха скучни мелодии, елементарни рифове и стремеж за копиране на Metallica, който дори и самата група не осъзнаваше.
Така стигаме до наши дни когато AVENGED SEVENFOLD са изпълнители с твърде голям опит и твърде малко идеи. „The Stage“ се състои от 11 парчета, които показват, че формацията от Ориндж Каунти очевидно се е изчерпала (поне за сега). С едноименната песен дадоха заявка, че ни очаква нещо наистина интересно и различно от това което чухме през 2013 година. Нещата се оказаха коренно различни. За голямо съжаление The Stage звучи като бонус диск към „Hail to the king“. Ако с „Nightmare“ дръпнаха няколко дължини пред останалите и показаха как трябва да звучи един модерен албум, пълен с идеи, то с настоящото издание те са зациклили на едно място и явно не искат да мръднат и стъпка от него. От друга страна, като всяко нещо на този свят и този „медал” има две страни. Не всичко е черно или бяло. За пореден път AVENGED SEVENFOLD ни демонстрират инструменталните си качества. И тук се крие големият парадокс. Музиканти с огромен талант изпълняват лишена от идеи музика. На нас феновете ни остава просто да слушаме музиката им и да се опитваме да откриваме интересни моменти, докато дойде време за следващото издание.
Оценка 6/10                       

Автор: Димитър Йосифов

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото