AMORPHIS започват да записват през април

Финските магьосници споделиха с публиката, че са открили 2015 записвайки демо версии за дванадесети албум – него очакваме през септември. Предварителната продукция на следващия Amorphis ще започне през този месец в Хелзинки под зоркия поглед на Jens Borgen. През април пък групата ще се установи във Fascination Street Studio, за да положи основите на обещавано масивната конструкция.
По думите на ‘духовният водач’ на Amorphis Pekka Kainulainen лириките в този албум са близки до тези в Kalevala – ‘става дума за природата, за откриването на човека чрез природата, за сезоните, за феномените, за ума. За ситуации, в които единствено надеждата те спасява. Песните не оформят свързана история, но са близки една до друга по съдържание.
Излизането на все още неозаглавения албум ще бъде последвано от турне, като засега са обявени дати с Arch Enemy и Nightwish в Европа.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото