За тези, които са били на предходните Ембиънт фестивали през 2004-2005 година споменът е незаличим. Това определено е едно различно събитие. Самото съчетание на епохите в разстояние от един век предизвиква силно контрастни усещания и въпроси. Къде сме били преди сто години, къде сме днес и какво ни предстои.
Никой не бърза за никъде. Експерименталните ембиънт звуци, изпълнени от авангардни банди, отнасят душата в безвремието.
Чернобелите ленти забързано се изнизват в неестествената си гротескна форма. Фоайето на киното е трансформирано във втора, електронна сцена и втори киносалон. Вегетарианският бар е задължителен. Тръгваш си сутринта, с градския транспорт. Мирише на пролет.
Какво ще се случи тази година:
Ще чуем утвърдени и неизвестни имена: Bluba Lu, Ambient Anarchist, Auditory Ossicles, Fly Me To The Moon, Popara, Tripple A, Yanus Quartet, Elbi, Mytrip, Deflax, Flioffy, Alecek, разпределени на две сцени: в залата и във фоайето.
Храната ще е вегетарианска. Книжарницата ще работи през нощта.
Какво ще видим? 14 филма (в залата и фоайето) от САЩ, Русия, Франция, Германия, заснети в периода 1890-1930 година+ селекция от експериментални късометражки. Специален подбор, който ще ви развесели и натъжи, ще ви разсее и замисли.
Ембиънт фестивалът работи изцяло с български проекти. С това той подкрепя българските ъндърграунд артисти – утвърдени или слабо познати, за да бъдат чути от по-широка аудитория, за да бъдат поставени в адекватна, алтернативна среда. Фестивалът е напълно независим (без подкрепи и спонсори) и се издържа изцяло от волята на феновете.
Очаквайте повече подробности за участващите групи скоро.

Билети за цялата нощ: 20лв на касата на Дома на киното (ул. Екзарх Йосиф 37). Организатори: Блуба Лу Рекърдс и Дом на киното.

Рекламен клип на фестивала:

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it's missing. Get Flash Player from Adobe.