ALEXI LAIHO не желае да обсъжда как Интернетът е променил музикалната индустрия

 В скорошно интервю с EMP Live TV, човекът Bodom сподели какво би правил с живота си ако не беше музикант, как точно се е изменила музикалната индустрия от както CHILDREN OF BODOM са започнали и дали си спомня точния момент в който е решил, че иска да се занимава с това до края на живота си.

Какво би правил ако не беше музикант:
Alexi: “О, Боже, дори не искам да знам. Най-вероятно щях да съм в затвор или в някоя лудница, но музиката определено ми спаси живота. Затова и нямам други варианти, никога не съм имал. Знаех го още когато бях дете – че това е нещото, което искам да правя, което имам нужда да правя. Затова и напуснах училище когато бях на 15 и си намерих работа. Всичко, което правех е да се концентрирам върху свиренето, упражненията и писането на музика. През 1993г., когато бяхме на по 13 и 14 години, аз и барабаниста ми започнахме да записваме разни демота. И тогава, басиста, той се присъедини през 1995г. и т.н. и т.н. След това, през 1997г. сключихме сделка с лейбъл и останалото е история.

Дали си спомня точния момент в който си е помислил “С това искам да се занимавам до края на живота си.“:
Alexi: “Всъщност, мисля, че си го спомням. Бях може би на около четири години и чух… Баща ми слушаше някакъв албум на DIRE STRAITS или нещо такова. И отидох при него и го питах какво е това, защото чух рифа, който беше страхотен. Мислех си, че това е най-якото нещо. Той ми отговори, че това е китара и аз веднага си помислих, че искам да правя това. Не се бъзикам. Е, започнах да свиря на цигулка чак на седем, та започнах с това. Но в същото време, вече бях обсебен от китарата. Просто знаех ,че един ден ще свиря на китара. И не спрях да досаждам на родителите ми с години и най-накрая, когато бях на единадесет, баща ми ми купи първата китара и всичко започна.

Относно това как точно се е променила музикална индустрия откакто CHILDREN OF BODOM започнаха:
Alexi: „Ами, всъщност, променила се е доста. Още когато излезе първия ни албум, започнах да виждам, че метъл сцената става все по-популярна. Да речем, че в средата на 90-те, сцената беше почти умряла… Особено екстремния метъл. Всичко беше толкова ъндърграунд и концертите не бяха толкова големи. И тогава всичко започна да става доста по-голямо навсякъде. Имам предвид, не само в Европа, но и в САЩ. Виждах промяната, което беше готино. Но сега, явно, музикалния бизнес се е променил заради Интернет и всичките глупости, за които нямам намерение да говоря много, защото не искам да бъда един от тези, които мрънкат и циврят за това. Знаете, нещата са такива каквито са, нали? Ок, смисъл, хората теглят неща, но ти просто трябва да свикнеш с това. Ако ще мрънкаш за това, никога няма да стигнеш където и да е било. Винаги съм казвал. че ако знаеш как да свириш на инструмента си, ако знаеш как да се разбиваш на концерти и ако можеш да издържиш на дългите обиколи, ще се справиш. Това и правим ние.  Искам да кажа, CHILDREN OF BODOM винаги са били група за концерти. Винаги сме обикаляли. По пътищата сме откакто бяхме на по 17-18г. и общо взето израснахме така. Сега съм на 36г., но майната му, не искам да се прибирам вкъщи. Това е нещото, което правя!

 Актуалния албум на ДецатаI Worship Chaos“ излезе преди почти 3 месеца, а през май тази година групата обяви напускането на дългогодишния им китарист Roope Latvala, след което към тях за предстоящите им концерти се присъедини Antti Wirman.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото