ALCOHOLIC MANIAC FORCES POWER TOOK US HIGHER !

С наближаването на датата 8-ми декември, нещо в мозъците на студентите прищраква и мисълта за чернодорбни натравяния обсебва мислите им до фанатизирани степени. Сещаш се, че покрай студентите обаче празнуват и техните по-големи, по-малки приятели, родители, прародители, преподаватели, и така празникът става всеобщ повод за самозабрава. Въпреки че половин София се изнася по зимните курорти, едни около 250/300 човека решиха да останат в столицата и да полеят заедно с хората, отдали живота си на възхвалата на спиртните и най-вече на хмелените напитки.

Встълението в постановката бе изиграно от българската кавър група на MetallicaHammerhead. Ясно е, че дори да не ти се иска, знаеш поне 20 песни на групата наизуст, така че повечето хора в клуба поклащаха глави, а по-голямата част от тези повечето направо умираха от кеф! За около час групата изсвири все любими парчета, които предизвикваха бурни реакции и подвиквания при всяко следващо начало. Damage Inc., Creeping Death, For Whom The Bell Tolls и още много класики се изсипаха.. Е, макар и не перфектно, групата все пак се сработва добре и гафовете нямат значение, щом успя да даде начало на купона.

През антракта се трупат опашки на щанда с мърч. Първото хубаво нещо, което виждаш още с влизането в залата на Mixtape5  – всякакви тениски, гърбове, нашивки и дискове на TANKARD, на страхотни цени, че дори и безплатни картички за автографи – от хубавите! Малко преди 9 часа групата сама излезе да настрои инструментите си. Gerre приветства публиката и сподели радостта си от завръщането си в България след цели 20 години. Без много обяснявания и сантименталности – Zombie Attack сложи началото на двучасовия хаос. Във въздуха можеш да намериш всичко – от бира и водка до обувки, сутиени и.. хора! Нямаше охрана, която да спира стейдждайвинга, така че непрекъснато от публиката излизаха маниаци, само за да бъдат отново асимилирани от тълпата и идещата от сцената дандания. Фенове раздаваха бири на музикантите, а те пък черпеха първите редици с шотове Jägermeister. Имаше два специални поздрава за мацките сред феновете, които без страх се мятаха и от сцената, и в мелето. The Beauty and the Beast и The Metal Lady Boy от новия албум “ A girl called Cerveza “ със сигурност са точните парчета, с които да разтопиш сърцето на една метъл дама, ха-ха!

Не може да се отрече, че държанието на сцената на Gerre е модел на поведение, излизащ от всички установени типажи и норми. Криви и изчанчени физиономии, подкрепени от много подскоци и куфеене.. Явно след като е постопил търбуха, подвижността му е нарснала значително, защото изтрещя наравно с феновете! Погото, разбира се, продължи от началото до края, водено от любимости като The Morning After, Die with a Beer in Your Hand и Slipping From Reality. Слоят бира по пода никак не улесни задачата да тичаш като побеснял накъдето ти падне, но затова пък правилото да помогнеш на изплютото от погото другарче, важеше с пълна сила.
Весело и дружно, 21 (!) песни изтекоха твърде бързо, но за радост на всички шоуто можеше да бъде продължено на афтърпартито в бар The Black Lodge, където всеки получи автограф, снимка и незабравим разговор с членовете на рупата. За съжаление, останалите си тръгнаха бързо, притиснати от умората, но Gerre остана на фронта и затвори бара в 6 сутринта – твърде яко, нали!

Още един страхотен концерт премина безпроблемно, със страхотен звук, спазено разписание и незабравими емоции, за което благодарим на организаторите от BGTSC ! TANKARD ни разкачиха крайниците, та чак косата да те заболи! С леко главоболие и широки усмивки ще запомним второто гостуване на бирените повелители! Наздраве и дано не сте се прецакали да отидете на лекции в понеделник! 😀

[lg_image folder=“2012 year/Tankard/HammerHead/“ image=“DSC_5127.jpg“ caption=“HammerHead setlist“ align=“left“ display=“thumb“]  [lg_image folder=“2012 year/Tankard/Tankard/“ image=“DSC_5544.jpg“ caption=“TANKARD setlist“ align=“right“ display=“thumb“]

 

ГАЛЕРИЯ

Tankard
Tankard
77 снимки
HammerHead
HammerHead
38 снимки

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото