Акустика и изящност с ANATHEMA

България за пореден път посрещна едни от любимците си в тежката музика – ANATHEMA. Vincent, Daniel и Lee бяха подготвили акустичен сет, в който влизаха песни от последните няколко албума на групата и кавъри на световноизвестни изпълнители. Зала „България“ беше изпълнена с особено приятна атмосфера и с хора, дошли да гледат дългоочакваното шоу.  anathema (1)

Всичко започна по часовник. Мястото с внушителни размери беше притъмнено, за да могат няколко прожектора да акцентират на това, което се случваше на сцената. А там се разиграваше музикална приказка, все едно от друг свят. Перфектното озвучаване казваше тежката си дума, защото можеше да се усети всяка една нотка и емоция, която музикантите предоставяха на публиката. Lee Douglas, като единствената дама в състава, се открояваше и придаваше на всяко една песен грация и финност. На моменти тя отстъпваше от сцената, за да могат братята да вземат нещата изцяло в свои ръце. Vincent и Daniel Cavanagh както винаги бяха  в перфектен синхрон.
Една след друга се изнизаха въздействащите „Deep“ и „Ariel“. Daniel се опитваше да дирижира аплодисментите и макар че е трудно да имаш контрол над концертна публика, той успяваше. С кратки шеги в паузите, последваха кавъри на PORTISHEAD, THE BEATLES и PINK FLOYD. Собствената им „A Natural Disaster“ пък беше съпроводена от напълно тъмна зала и безброй светлини от телефони и запалки.

Въпреки, че музикантите признаха ужасно си настроение от преди концерта, ни увериха, че шоуто и публиката им са подействали положително. Това беше потвърдено с искрените им усмивки когато цялата зала пееше всяка една дума от „Fragile Dreams“.  Изпратиха ни с личната си интерпретация на вечната „Another Brink In The Wall“ и публиката остана на крака през цялата песен.

Акустичните концерти придават различен облик на вече познати изпълнителни и тяхната музика. За преживяното през въпросната вечер не може да се каже лоша дума. Концертът беше всичко, което трябваше да бъде, че и отгоре. anathema (2)

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото