woaLAST
 Днес (5 юни) бе финалът на W:O:A Metal Battle Bulgaria 2016, който се състоя на откритата сцена на столичното заведение “Маймунарника“ (Борисова градина). След много силния ден и оспорваната конкуренция между жестоките банди 8M/S, LIEVEIL, KHANЪ, EUFOBIA, ADRENALINE OVERLOAD и YUVIGI, победители са LIEVEIL.

 Второто издание на конкурса W:O:A Metal Battle у нас протече в 4 дни – от 2 до 5 юни на откритата сцена на столичното заведение “Маймунарника“ (Борисова градина). На финалът участие взеха бандите, които победиха в първите три дни (полуфиналите). Класиралите се на първо място LIEVEIL ще имат честта да представят държавата ни на най-големия в света рок и метъл фестивал Wacken Open Air. Освен това, на второ място се класират KHANЪ, които печелят ко-хедлайнерска позиция на Sea Of Black Festival 2016. Групата ще има шанса да свири на 6 и август в летния театър в Бургас, непосредствено преди специалните гости PYOGENESIS, които пристигат директно от главната сцена на Wacken Open Air.

 Организатори на мероприятието бяха BGTSC, които за пореден път показаха, че знаят как се организират подобен тип мероприятия и концерти. Тази година участие взеха 33 групи и всяка от тях имаше заклети фенове в публиката, които да я подкрепят.

 Журито беше в състав Бойко Гюров (BGTSC), Васко Катинчаров („Фрактура„) и Мартин Николов („От другата страна„).

 Надпреварата беше доста оспорвана, а настроението беше на ниво. Както вече казахме, всяка една от групите имаше свои верни привърженици в публиката, които да я подкрепят. Всички групи дадоха всичко от себе си, но победителят е само един – LIEVEIL. Въпреки това, не бива да забравяме, че от събития като това, печелим всички. Печелим, защото за втора поредна година, наша банда ще свири на сцената на Wacken Open Air и бавно, но славно хората по света ще започнат да забелязват, че сцена и готини групи има и в България.