Музика на свръхсветовно ниво атакува София

фотограф: Радила Радилова

фотограф: Радила Радилова

„След световната премиера на Save The Planet през 2015 г. в Азия, приземявам проекта си на българска територия” – съобщи за медиите най-емблематичния световно признат съвременен български барабанист. Свръхкачественият и модерен ню електро акустик саунд на Димитър Симеонов  ще атакува българската публика през есента. Премиерата, замислена като грандиозен спектакъл, е в подготвителна фаза. „Всичко трябва да е много ентъртеймънт. Музиката която правя, не е обикновен поп. Това е музика, на която хората да танцуват и да се забавляват. Предназначена е не само за широката аудитория, но и за гилдията. Саундът е повлиян от всички стилове, включително и от новия фюжън прогресив” – разкрива още виртуозния барабабанист.

Очаква се пред българската публика Димитър Симеонов да представи и прецизно аранжирани нови композиции, които не са изпълнявани на живо. Всичко останало засега се пази в тайна.

Както българските медии отразиха, световната премиера на Save The Planet се състоя през 2015 г. в  Мумбай, Индия. Ню електро акустик саунда на Димитър Симеонов прозвуча от специално конструирана за виртуозния барабанист издигаща се във въздуха и въртяща се сцена. Именно във въздуха Димитър Симеонов демонстрира усвоения до съвършенство Double Stroke Roll в темпо 210 и стана втория в света барабанист (след американеца Травис Бейкър) реализирал подобна техника на свирене на над 30 метра височина.

Междувременно преди дни емблематичният български барабанист разпали феновете си с ексцентрична фотосесия. Специално за снимките от Атина пристигна неговата виртуозна пианистка, с която от години работят заедно и ще излязат на сцената за премиерата на Save The Planet. Уникалният поръчков сет барабани, конструиран за Димитър Симеонов лично от американската C&C Custom Drums, също беше включен в заснемането. Домакин на фотосесията беше известна столична галерия, а зад обектива застана известната фото репортерка Радила Радилова.

За българските любители на качествения саунд Димитър Симеонов вече пусна в ротация част от траковете си в ефира на Българското Национално Радио. Достъпни за аудиторията са освен Save The Planet и свръхзареждащите Dog Boots (Planet X / Virgil Donati), Slammage (Virgil Donati), Times End (Virgil Donati),
Origin (Virgil Donati) с уникалните аранжименти на виртуозния барабанист, както и песента Water с харизматичните вокали на Sadhana Sargam, включена към саундтрака на Боливудската продукция „Вода“ (SONY BMG, 2005). Част от това изпълнение можете да чуете тук.