Tempest Rising

Категория: Малки концерти

Начало: 4 Апр. 2019 - 21:00

Град: София

Място: клуб Live&Loud

Цена: 8 лв

Организатор:

Билети: ТУК

tempest-rising-euro-tourСлед малко повече от две седмици през България ще премине турнето на младите австралийци TEMPEST RISING. Петорката ще акостира на българска почва на 4 април и ще очаква всички почитатели на модерния метъл в Live & Loud. Съпортът от родна страна ще бъде осигурен от мелодет бандата DEADSCAPE. Пропуските за събитието ще се продават единствено на входа на клуба и ще бъдат на цена от 8 лв., а началният час ще бъде 21:00.

TEMPEST RISING са създадени през 2012 г. и сами определят стила си като алтърнатив метъл, цитирайки като влияния имена като TRIVIUM, AS I LAY DYING и KILLSWITCH ENGAGE, докато гласът на вокалиста им Vin Trikeriotis често е сравняван с тези на Howard Jones (ex-KSE,LIGHT THE TORCH) и самия Bruce Dickinson(IRON MAIDEN). Австралийците имат зад гърба си един дългосвирещ албум – „Transmutation“(2014), както и още няколко по-скорошни сингъла.

DEADSCAPE е новоизгряваща българска мелодик дет метъл банда, концертираща активно от миналата година насам. Стилът на квинтета е силно повлиян от скандинавската сцена и това може да се усети и в дебютния им сингъл, на който те наскоро направиха премиера.

Парчета на двете банди можете да чуете по-долу:

 


В началото