Chris Bay

Категория: Малки концерти

Начало: 8 юни 2019 - 20:00

Град: София

Място: клуб „3 Уши“

Цена: 25 лв

Организатор: ICreative Events

Билети: ТУК

chris bay - bgЕдно бутиково събитие за почитателите на класическия хеви и пауър метъл:

Chris Bay – основател, вокалист и китарист на FREEDOM CALL ще изнесе специален акустичен концерт за българските си почитатели.
Събитието ще се състои на 8 юни 2019г. /събота/ в столичния клуб Три Уши в София. Вратите на клуба ще бъдат отворени в 20 ч., а концертът ще започне в 21 ч.
Организатор на събитието са ICreative Events. Концертът ще бъде единствен по рода си в региона и билетите ще бъдат лимитирани до 100 броя, цената им е 25 лв.

Билетите вече са пуснати в продажба и можете да ги закупите ексклузивно в системата на ETickets Mall.

Chris Bay основава FREEDOM CALL преди 20 години. Групата има зад гърба си девет албума. FREEDOM CALLса гостували в България само веднъж през 2010 г. През 2018 г., Chris Bay издава първия си соло албум „Chasing The Sun“, в който събира част от творчеството си и песни, останали извън албумите с FREEDOM CALL.

Добре известен факт е, че основателят и фронтмен на пауър метъл групата Freedom Call работи съвместно с редица известни музиканти: в голяма част от случаите вдъхновението му излиза извън стилистичния и тематичен обхват на Freedom Call.
Както Chris Bay сам казва „Винаги пиша песни и работя върху идеи в студиото. Ето защо през годините събрах много песни, които от една страна не отговарят на стила на Freedom Call, нo от друга страна са прекалено добри, за да събират прах в моя архив.“
Решението на този „проблем” се появява 23 февруари 2018, когато на пазара беше пуснат първият солов албум на Chris Bay, „Chasing The Sun” от компанията Steamhammer / SPV. И въпреки че песните от албума са създадени за доста дълъг период от време, Chris Bay записва целия материал през пролетта на 2017 г. в собственото си студио.

Малко след това Chris решава да представи своето отроче на живо. Така се ражда идеята за тези концерти, част от които ще стане и София.

 


В началото