We Are Going To Мъглиж

Категория: Фестивали в България

Начало: 7 Сеп. 2018 - 00:00

Град: Мъглиж

Място: Мъглиж

Цена: 0 лв

Организатор:

Билети: ТУК

wearegoingtoмъглиш2018Фестивалът „We Are Going To Мъглиж“ ще се проведе за шеста поредна година в планината над Мъглиж. Датите този път са 7-ми и 8-ми септември. Два дни с някои от най-интересните и активни рок банди от родната сцена и авторската им музика. Входът, както винаги, е свободен.

Вече е потвърдено участието на групите KHANЪ и K.O.R.A. KHANЪ направиха запомнящо се участие на Мъглиж 2016 и продължават да се развиват като група. Софийската банда K.O.R.A. е с десетгодишна история, прясно издаден нов албум, наскоро минало турне в България и участие на фестивал в чужбина.

Очаквайте подробности за останалите участници и реда на програмата!

И тази година фестивалът, който се провежда на открито в планината над Мъглиж, ще събере рок феновете в края на лятото.

Фестивалът подкрепя и популяризира българската авторска музика.
Не само от сцената, но и в паузите между групите се слуша само български рок (предимно на групи, участвали на фестивала).

Вече са известни първите 3 банди от програмата. Това са KHANЪ, K.O.R.A. и JENNY JO.

За KHANЪ това е второ участие в Мъглиж след запомнящото им се представяне през 2016 г. От тогава групата има нов вокал и множество участия в клубове и големи концерти, между които и честта да бъде съпорт на ARKONA. В момента KHANЪ работят по нов материал, части от който се очаква да представят и в Мъглиж.

K.O.R.A. е софийска метълкор банда с 10 годишна история, за която 2018 е много богата на събития. Нов албум, турне в България и участие на фестивал в Румъния.

Другият известен към момента участник е станалата популярна от предаването “България търси талант” JENNY JO. В Мъглиж, където по традиция се дава шанс и на млади рок банди, JENNY JO ще има възможността да представи своята авторска музика.

Очаква се до месец да бъде известна пълната програма.

Следете информацията на официалните медии и фейсбук събитието на фестивала.

BROND влязоха в радарите ни още с първите си концерти преди 4 години. Със здраво бачкане, хъс, талант и много свирене софийската четворка спечели много фенове не само у нас, но и в Европа. Първото им EP „Feint“ беше ударна заявка за това какво да чакаме от тях занапред. Но пак не ни подготви за шумния шамар, събрал енергията на пънка, силата на метъла, прецизността на мат рока и груува на стоунъра, който момчетата ни забиха с дебютния си албум „Graveyard Campfire“.

Съвсем закономерно, след като издадоха един от най-силните албуми тази година (умишлено не слагаме политически граници) и направиха впечатляващо по мащаби европейско турне, е да ги видим и на родната фестивална сцена.
Гледаме BROND в Мъглиж на 08-ми септвмври.

Софийската метълкор/джент група THIS BURNING DAY е създадена през 2011 и от тогава, с малки промени в състава е една от доста продуктивните български ъндърграунд банди известна и активна най-вече на софийската сцена.
Групата инвестира в качествени видео и аудио продукция и прави запомнящо се щоу на концертните си участия.
През 2017 групата взима участие в четвъртата серия на американският филм Death Race, а песните им A Former Life и If You Feel The Same са включени в офиициалният саундтрак към филма.

След известно затишие от страна на „горящите“ ще можете да гледате във втория ден на събитието 8-ми септември събота.

HELLION STONE са сравнително млада банда създадена през март 2016, които от самото начало си поставят много високи цели и по всичко личи, че работят решително за постигането им. През 2017 издават албум с 9 композиции, а за края на 2018 вече имат обявено значимо участие в чужбина.
На 1 декември Hellion Stone ще имат честта да открият шоуто на Geoff Tate’s Operation Mindcrime в Лондон в култовия The Underworld.

В Мъглиж бандата ще забие на 7-ми септември.

От обявените предварително имена от програмата отпада симпатичната Jenny Jo.

Известните към момента участници на We are going to Мъглиж 2018 са:
Khanъ, К.О.R.A., BROND, This Burning Day, Hellion Stone, както и организаторите от I.R.B. 69

Тази година фестивалът ще има нов партньор в лицето на СНЦ “Българско е” – организация, която подкрепя и представя български производители. В рамките на фестивала ще бъде организирана алея на занаятите и изкуствата на тема “Рок”, а на 9 септември ще има и програма с изненади.

Програма We Are Going To Мъглиж 2018 по дни и часове:

петък 7 септември

19:00-19:40 Ghosts From Our Past
20:00-20:40 Hellion Stone
21:00-21:40 Forgot The Ten
22:00-22:40 K.O.R.A.
23:00-          Khanъ

събота 8 септември

19:00-19:40 Seconday
20:00-20:40 This Burning Day
21:00-21:40 Ivo Ruev Band 69
22:00-22:40 BROND
23:00-         Abysmatic

ВХОД СВОБОДЕН

Официално събитие във Facebook – https://www.facebook.com/events/158713711376455/


В началото