Autumn Souls Of Sofia

Категория: Фестивали в България

Начало: 25 Ное. 2017 - 00:00

Град: София

Място: клуб Live&Loud

Цена: 40 лв

Организатор:

Билети: ТУК

asosposterКакто вече знаете третото издание на есенния фестивал за екстремна музика Autumn Souls Of Sofia 2017 ще се проведе на 25 и 26 ноември 2017 г., а любезен домакин на събитието ще бъде столичният клуб Live&Loud.

Екипът на фестивала има удоволствието да ви представи и първите групи потвърдили участие. Това са естонските рокаджии Illumenium; Мelodic Black метълите MartYriuM и пристигащите от дълбокия шведски север сурови блекове Khaospath.

Illumenium е млада група от Естония, основана през 2014г. Стилът ѝ е микс от рок, метъл, пост-гръндж и блус от 70-те. Състои се от шестима членове и почти от създаването си основната цел на Illumenium са турнетата. Дори наричат себе си „All -Time -Touring“ band. За краткия период на съществуването си имат един издаден албум – „Towards Endless 8“, който зъдържа 18 композиции.

MartYriuM едва ли имат нужда от подробно представяне, но… Основани през 1999 година в скромната по размери, екзотична европейска държава Малта те могат да се похвалят с четири студийни албума и подчертано „нежно“ присъствие във фронтовата линия. Древни магии, митология и сатанинска философия предадени чрез похватите на завладяващ Melodic Black Metal.

Khaospath идват от наистина мрачната и студена част на Швеция. Триото се събира преди малко повече от три години, за да твори суров блек метъл в традицията на Marduk, Dark Funeral, Watain, Necrophobic. Двата им албума са истинско блек метъл богохулство. Музиката им е способна да ви завлече в най-мрачните дебри на този стил.

Другото, за което е редно да ви уведомим е, че от днес 16 януари цената на двудневния билет вече е 40 лева. С пропуска можете да се снабдите, както и до сега в системата на eticketsmall.com, както и на каса на ул. Раковски № 67 в София или в Магазин ЯКО!

Останете с нас за интересните новини, които предстоят!

Понеделник е, студът няма никакво намерение да отстъпва, а ние от Autumn Souls Of Sofia решихме да ви зарадваме, като обявим следващата група, която ще пристигне на нашия фестивал, който както знаете ще се проведе на 25 и 26 ноември в столичния клуб Live&Loud.

Скъпи приятели, имаме удоволствието да ви представим белгийската блек метъл група Saille.

Saille идва от ирландски и означава „върба“. Групата стартира като едноличен проект от Dries Gaerdelen – клавишни. Без реално намерение да продължи, но докато записва дебютния си албум през 2009 г. в него се заражда идеята за истинска лайв банда. И така през лятото на 2010 г. Saille вече са завършена група с китарист/вокал, барабанист и втори китарист, който става постоянен член след сесийните записи в студиото.

Отличителна черта на музиката на Saille е това, че те използват много класически инструменти (виолончело, цигулка, корнет, тромпет флигорна, туба, тромбон и още), като за това канят голям брой сесийни музиканти, с които записват албумите си. Силно повлияни от блек метъла техните песни включват както харш вокали, така и дълбок гроул, а понякога даже и чисти вокали.

Първият им албум „Irreversible Decay“ излиза през 2011г. след почти година усилена работа и участието на голям брой сесийни музиканти. Албумът излиза през пролетта на 2001г. В негова подкрепа Saille правят и първата си концертна изява на Graspop Metal Meeting през юни 2012г.

Още два албума имат белгийците на сметката си „Ritu“ от 2013 и „Eldritch“ (2014). Интересно е да се споменат някои подробности за „Ritu“. За неговите записи те присъединяват вокалиста Dennie Grondelaers, който е силно вдъхновен от H.P. Lovecraft и Cthulhu, и албумът освен, че е със същата текстова тематика и музикално е доста „по-тъмен“. Мастеринга на албума е направен от Tom Kvålsvoll в Strype Audio, известен с работата си с блек метъл класици като: Mayhem, Emperor, Arcturus, Limbonic Art, Ulver, Vreid и още много.

В момента групата работи над нов албум със заглавие „Gnosis“, който се очаква да излезе на 13 март чрез Code666 Records, които са техни издатели от самото начало.

Saille вече имат завидно количество концертни и фестивални изяви. Свирили са с групи като Negura Bunget, Napalm Death, Belphegor, Rotting Christ, Marduk, Asphyx, Moonspell, Septicflesh, Eye of Solitude, Impaled Nazarene, Nargaroth, Dødheimsgard, Thulcandra, Cradle of Filth и много други. Последните концертни изяви на Saille за 2016 са били на Dark Easter Metal Meeting, Ragnarök Festival и Summer Breeze Open Air.

Посрещнахме още една нова година, отново е понеделник, а съвсем скоро започва и нов месец. Явно хората обичаме да търсим нови начала, на които да се уповаваме, че ще ни донесат нещо ако не по-хубаво, то поне по-различно. Ето защо ние от Autumn Souls Of Sofia отново избрахме понеделник, за да обявим следваща група, която се присъединява към нашия фестивал, и която ще можете да видите в дните 25 – 26 ноември 2017г. в столичния клуб Live&Loud.

Който се интересува от нашите събития вече знае, че групите, които до сега потвърдиха участие са:

Illumenium от Естония, MartYriuM от Малта и Khaospath от северна Швеция. Групата, която днес ще разкрием пред вас идва от сърцето на „Черната планина“ в Германия. Те са типични представители на германската блек метъл школа, вплели в музиката си солидна доза печал, отчаяние и омраза, от които лъха дъх на траур.

Скъпи приятели, имаме удоволствието да ви представим Германската блек метъл група Imperium Dekadenz.  

В късното лято на 2004г. Horaz и Vespasian, може би вдъхновени от мистиката на родното си място, създават  Imperium Dekadenz.  През есента на следващата година подписват договор за издаването на два албума с германсия лейбъл Perverted Taste и под неговата шапка излизат албумите …und die Welt ward kalt und leer (2006) и Dämmerung der Szenarien (2007).

След подписването на договора със Season of Mist през 2009г., групата издава следващите си три албума чрез тях. Последният е от 2016г. и носи заглавието „Dis Manibvs“.

Първият концерт на групата се състои през 2009г. в германския град Ulm. За концертните си изяви двамата музиканти – Horaz и Vespasian са подкрепени от трима членове на германската блек метъл група Vargsheim. Следват множество участия, както национални, така и международни, като тези на: Wolfszeit 2009, Ragnarök 2010, Metalfest 2010 (GER, CH, AT), Wacken 2010, Inferno Festival 2011, Metalcamp 2011 и Summerbreeze 2011, PartySan и много други. През 2015 осъществяват и първото си турне заедно с Shining и Der Weg einer Freiheit.

Името на групата е вдъхновено от излъчения края на 70-те години филм “Caligula”. Филмът се превръща в скандал заради откровените сексуални сцени и екстремно насилие. Текстовете на Imperium Dekadenz разглеждат обичайни за стила теми като смъртта, страданието, тъгата, отчаянието, омразата. Религия и политика категорично не са част от концепцията на германците.

Основно музиката им се описва като атмосферичен блек метъл, но в същото време депресивни ембиънт и акустични елементи са част от композициите им. Норвежките групи от Втората блек метъл вълна са често споменавани от Imperium Dekadenz, когато групата описва своите музикални корени.

Основни членове и основатели на групата са:

Horaz: Voice, E-Guitars, Keyboard, Lyrics (live: voice)
Vespasian: Drums, E-Guitars, Acoustic Guitar, Bass, Lyrics, Keyboard (live: drums)

Live музиканти:
Harvst(VARGSHEIM): Бас
Kaelt(VARGSHEIM): китара
Naavl (VARGSHEIM): китара

Следващата група, която се присъединява към третото издание на есенния фестивал Autumn Souls Of Sofia 2017, който ще се проведе на 25-26 ноември 2017г. в столичния клуб Live&Loud, идва от Франция. Тя ще донесе своя тъжен, мрачен дух, който бавно се издига от пепелта на живота. Стилът им е уникална смес от Black Metal с Doom, Heavy и Dark Metal. Оригиналната музикална концепция се ражда през 2004 г. в Гренобъл от обединените духове на H.Suizid и Lord Lokhraed (Grim Landscape, Livor Mortis).

Ако все още не сте ги познали – имаме честта да ви представим неповторимите Nocturnal Depression. Съвсем в духа на концепцията му, те ще потопят нашия фестивал във всички краски на тъгата.

Французите имат седем студийни албума зад гърба си и респектираща кариера. В София ще ги видим в състав:

L.Lokhraed – вокали, китара
Avskrius – китари
Krahne – бас
Morkhod – барабани

А вие не забравяйте да се снабдите с билети за Autumn Souls Of Sofia 2017, които до 1 април все още са на цена 40 лева. Можете да го направите от eticketsmall,както и на каса на ул. Раковски № 67 в София или в Магазин ЯКО! Побързайте, защото изненадите предстоят!

Официалната фейсбук страница на Nocturnal Depression.
Не забравяйте да надниквате и в нашата страница.

Следващата група, която се присъединява към третото издание на есенния фестивал Autumn Souls Of Sofia 2017, който ще се проведе на 25-26 ноември 2017г. в столичният клуб Live&Loud е украино-руската банда FAUSTTOPHEL.

Украйна винаги е била синоним на добри музикални проекти, затова следващата група в афиша на Autumn Souls Of Sofia 2017 идва от там. FAUSTTOPHEL се събират през 1999г. в Полтава, Украйна. През 2001 г. обаче се разпадат, за да се съберат отново през 2009г. в почти оригинален състав, който включва старите членове Alexander Chumak , Vyacheslav Willinvest , Alexander Adams Savinykh. Те подновяват музикалната си дейност този път в Обнинск, Русия, а съставът е допълнен от Valentine „MAU“ Samokhin.

През април 2012г. започват да записват първия си албум „Жажда забвения“, който е издаден на 31 юли 2013г. чрез Another Side Records, а в него участват и сесийни музиканти. Стабилизирала вече състава си, през следващата 2013 г. групата се отдава на концертна дейност и подготвя материал за нов албум. Това е албумът …Sancta Simplicitas… излязал в началото на миналата година. В момента групата работи върху нов материал, а есента се готви и да ни гостува.

FAUSTTOPHEL са блек метъл група, която не се придържа към строгите канони в стила. Те постоянно експериментират с аранжиментите, но придават олд скуул звучене на музиката си, като не се стремят да полират звука си, както повечето днешни групи. Въпреки трагичните обстоятелства, поради които се налага да се разделят почти в началото си, те успяват да се съберат отново. Десетте години прекъсване не са попречили на групата. FAUSTTOPHEL не губи корените в стилистиката си, съхранявайки мистиката на Гоголовата Украйна и меката напевност на народните песни.

Специално място е отделено на поезията. Речитативи, фрагменти от стихотворения от епохата Silver Age, съчетани с мелодичността на украинския език. Всичко това в контраста на агресивни бласт бийтове, мощни скоростни китарни рифове и авангардни инструментални композиции. Музикантите се намират в непрекъснато творческо търсене, съединявайки огън и лед. Тази своеобразна музикална еклектика е формирала един специфичен и познаваем музикален почерк на FAUSTTOPHEL.

Както ви обещахме, на фестивала Autumn Souls Of Sofia 2017 ще става все по-интересно. Следващата група, която прие да се включи в дните между 25 и 26 ноември ще забие истински пирон в ковчега на душевното ви спокойствие. Те идват от родината на блек метъла Норвегия и носят със себе си истински нихилизъм и човеконенавист. Ще ви поведат по мизантропичния път на лудостта на нечестива война, начело на която е самият Сатана. Основател и фронтмен на дяволската орда е емблематична за норвежката блек метъл сцена фигура. Той идва от група, чието име е синоним на Апокалипсис в Нордската митология.
Скъпи приятели, приветствайте техни Адски величества, SVARTTJERN! Имаме честта да ви предложим една незабравима вечер с тяхно участие.
Четири студийни албума и тринадесет години история, а всичко започва през 2003г., когато двамата братя HansFyrste и HaaN създават двучленен проект. Те обаче решават да присъединят още музиканти, за да могат да правят концерти и да издигнат групата на по-високо ниво. По-късно през същата година към тях се присъединяват Skabb, Grimdun и Fjellnord и SVARTTJERN и започват да работят по своето първо демо. Групата се съсредоточава върху създаването на свой собствен саунд. Skabb напуска и Terror заема мястото зад баса. Вече обновената група е готова за нови записи. Издаденото през 2008г. демо, наречено просто Demo е това, към което норвежците са се стремили толкова години. Демо-то обаче е било отпечатано в много малък тираж и разпратено предимно на отделни лейбъли.
SVARTTJERN подписват договор с Schwarzdorn Production и са готови за създаването на своя първи албум Misanthropic Path of Madness, издаден на 13 февруари 2009г. Един определено мизантрописки албум, който събира страхотни отзиви и оценки. През същата година норвежката орда подписва договор с Agonia Records и е готова за записи на втория си албум, издигайки екстремното си изкуство на следващо ниво. И това яростно изкуство на SVARTTJERN, смес от човеконенавистни кодове и TNBM застига света през 2011г. чрез албума Towards the Ultimate, издание на Agonia Records.
Следващите две години 2012-2013 норвежците посвещават на лайв изяви и всяване на Хаос сред мирните хора. В този период те решават да сложат край и на отношениата си с Agonia Records. В края на 2013г. SVARTTJERN започват работа по третия си албум и подписват с NoiseArt Records. Работата дава резултат и през следващата  година излиза най-бруталният до момента албум на групата – Ultimatum Necrophilia. Същата година SVARTTJERN  получават признание сред метъл средите и  правят турнета с емблематични имена като Behemoth, Cradle of Filth, Inquisition и In Solitude. След реализирането на албума и успешните турнета норвежката орда е нетърпелива да се върне в студиото, за да даде на света поредната доза адска бруталност.
Годината на промени е 2015-а, в която SVARTTJERN сменят лейбъла си Noise Art Record със Soulseller Records, басистът Sgt.V напуска поради лични причини и е заменен с Malphas. Така се ражда Dødsskrik – четвъртият албум на бандата, който те гордо представиха на света през миналата година, а SVARTTJERN са готови отново да потопят света в Ужас и Хаос.

 

И логично на фестивала Autumn Souls of Sofia 2017 имахме нужда от нещо, което да уравновеси стихиите. Това ще направи шведският проект HYPOTERMIA, които потвърдиха своето участие на събитието. То ще се проведе между 25 и 26 ноември в столичният клуб Live&Loud.

HYPOTHERMIA са основани през 2001г. и винаги са били свързани със своите блек метъл корени, но постоянно развиващи своята ритуалистична експресивност, простираща се оттатък жанра и, превръщайки се в нещо ново.

За неподготвения слушател творчеството на Ким Carlsson се оказва един доста горчив за преглъщане хап. Зад гъбра му са групи като Kyla, Lifelover и Life Is Pain и е достатъчно само да погледнем имената на групите, за да разберем, че няма да слушаме жизнерадостна музика за радостта от живота.

Още през 2003г. се появява първото демо на HYPOTHERMIA „Saphien Irretable“, след което настъпва затишие до 2004г. когато върху главите на феновете на негативистичната музика се отприщва истинско бедствие – цели три издания.

Подобни усилия не могат да останат незабелязани и скоро мистър Carlsson издава първия сплит „Lead Yourself To Failure“ заедно с не по-малко депресиращите Durthang. Този албум се отличава с доста угнетяващо (дори за жанра) звучене и атмосфера на пълна безнадеждност. Следва издание с Dimhymn, получило доста високи оценки.

През 2006г. Ким издава дебюта на HYPOTHERMIA „Veins“, излязъл чрез лейбъла Insikt. Изданието е било ограничено само до 1000 броя на CD и 500 на касети. Тази година се оказва доста плодотворна за проекта. Излизат още три сплита (с Aska, Svartnar и Arkha Sva), както и втори студиен албум – „Köld“. Antihumanism Records, обаче се постарават албумът да остане наистина култов. Целият му тираж е само 150 копия, реализирани на касети и „Köld“, меко казано остава труднодостъпен.

През 2007г. HYPOTHERMIA издават третия си албум „Rakbladsvalsen“, разпространяван от лейбълите Total Holocaust и Those Opposed Records. Единият го издава на CD, другият на касети. Останалото е история, която и сами можете да проследите.

HypothermiaИ така десет години след тези събития Ким Carlsson подготвя шестия студиен албум на HYPOTHERMIA и ново ЕР, а през есента ще го видим и на родна сцена.

Join them in the black mass.“ – Hypothermia

Официална ФБ страница на групата.

Време е да ви запознаем със следващата група, която ще бъде гост на Autumn Souls Of Sofia 2017, който ще се проведе на 25 и 26 ноември в клуб Live&Loud.

Те идват от Юга, основани през 2006г. в Саламанка. През 2007г. вече имат първото си демо KRITTER, носещо името на групата – KRITTER. Благодарение на което започват да изнасят концерти на местно ниво.

Първият албум Genesis няма късмета на демото и идва чак през 2012г., издаден от групата. Затова пък им дава някаква гласност. Продадени са над 1000 копия, достига до Южна Америка, забелязан е от специализираната преса и критика. Това позволява за KRITTER да научат повече хора, далеч извън границите на Саламанка. През май същата година групата реализира и своето първо видео „Fight to the end“ към едноименната песен от Genesis.

Следващият албум Freak Show at Carnival Time бележи голяма стъпка напред. Той идва много скоро след дебюта през 2013г. Продуциран от Mikka Jussila и вече си има и лейбъл Maldito Records. Далеч по-професионален в музикално и композиционно отношение, с по-добър саунд. Специализираните медии вече им обръщат по-голямо внимание и получават много добри ревюта. Към албума са реализирани и три видео клипа.

Следва продължително турне – Freak Show To The Moon, което трае две години и преминава през много градове в Испания и Португалия. Това прави групата по-уверена във възможностите си, а турнето е посрещнато много добре.

Следващият, засега последен албум на KRITTER, This Is Our War излиза през 2015г. продуциран от Alan Douches, работил за групи като Anthrax, Sepultura, Mastotdon. Албумът обаче пак е издаден от групата, като KRITTER сами се заемат с мениджмънта и желанието им е This Is Our War да достигне целия свят.

През 2016г. те достигат до полуфинала на WOA Metal Battle, а по-късно същата година правят турне в Русия, което има повече от 15 концерта. Годината завършват с поредно турне в Португалия и родната Испания.

През есента на тази година ги очакваме и на наша територия, като част от лайн-ъпа на Autumn Souls Of Sofia 2017. Melo-Death в Power/Viking сплав подправени с щипка огнен темперамент и дори thrash вдъхновения. Ако усещате, че KRITTER са вашите хора, заповядайте на шоуто!

И сред големите имена, които обявихме на Autumn Souls Of Sofia 2017 време е за една все още не толкова известна, но интересна група. Тя ще заеме своето място в афиша на фестивала в дните между 25 и 26 ноември в столичния клуб Live&Loud.

COLD RAVEN, въпреки студеното си име идват от топлата, слънчева Италия. За краткото си (до момента) съществуване групата има впечатляваща активност зад гърба. Основани през 2013г. в Милано COLD RAVEN свирят мелодичен, но обвит в мистерия блек метъл с лирическа тематика пред-хирстиянските религии, антикосмос, магия и Хаос.

Първият им и единствен засега албум Equilibrium and Chaos е записан, миксиран и мастериран за три месеца през 2014г. През декември същата година COLD RAVEN подписват договор с лейбъла Sliptrick Records за разпространение на албума по целия свят и той е реализиран през пролетта на 2015г.

Следващата 2016г. италианските блекове посвещават на концертна дейност като съпорт на най-екстремното турне за годината: “The Evil Over Europe” с двоен хедлайнер Possessed и Belphegor, и специален съпорт американските блекове Absu.

В момента COLD RAVEN пишат нов материал за следващия си албум. Очаква се този следващ албум да представи израстването на групата в писането на музика, въпреки че ще следват стила от дебюта си. Студения и суров саунд от 90-те в духа на групите, които са допринесли за развитието на стила.

Освен в споменатото турне COLD RAVEN са делили една сцена с емблематични за екстремните стилове имена като Nargaroth, Infernal War, Necromass, Dark Funeral, God Dethroned, Unleashed, Mortuary Drape, Impaled Nazarene и са имали концертни изяви в още няколко европейски страни.

Както виждате, скромна история – богата биография. Със сигурност ще има какво да покажат.

От 1ви април до деня на фестивала цената на пропуска вече е 50 лв. Можете да го закупите от познатите ви вече места: eticketsmall.com, както и на каса на ул. Раковски № 67 в София, или в Магазин ЯКО!

Autumn Souls Of Sofia с огромно удоволствие ви представя следващата група, която ще вземе участие в есенния фестивал за „прокълната“ музика. Те са мрачни, те са загадъчни и обвити в мъглата на неизвестното. Те са Depressive/Atmospheric/Symphonic Black Metal проектът MIST OF MISERY, който идва от Стокхолм. Те ще напуснат тази есен родната Швеция за първия в кариерата си ритуал извън северната страна. И за място на провеждането му избраха сцената на фестивала Autumn Souls Of Sofia 2017.

Подобно на името и биографията им е забулена в известна мистика. Основани през март 2010г. от Simon Sjölander и Andreas Mortuz Berninge. За не много дългото си съществуване през групата преминават доволен брой музиканти, сред които китаристите Max Aspögård от Mephorash и Johan Nord от Netherbird, както и не безизвестният вокалист Johan „Nephente“ Fridell.

Още през същата 2010-та излиза първото ЕР „Bleak Autumn 2010“. Типично за DSBM стила остро, сурово звучене, от което лъха студ и безнадежност. Първият им студиен албум „Bleak Autumn 2011“ излиза през 2011г. и е изцяло инструментален. На 13 август миналата година е издаден вторият студиен албум на MIST OF MISERY със заглавие „Absence“. Албумът неизменно следва израстването и стиловата пътечка, по която групата тръгва в ЕР-то „Temple of Stilled Voices“ от 2014г. „Absence“ е една наистина зряла и безкрайно красива творба, пооткъснала се от суровостта на откровения депресив блек и заменила отчаяната агресия с нежност и мрачна меланхолия. Ефирни, пространствени клавирни инструментали, които преливат в бавнотемпови блек метъл композиции с дълбоки харш вокали и омагьосващи мелодии. Албумът събира много положителни отзиви от различни издания за естремна музика.

Тази година MIST OF MISERY преиздадоха първото си ЕР „Bleak Autumn 2010“ на CD и касети. Видеото към едноименния сингъл можете да видите тук.

В момента главни двигатели на MIST OF MISERY са A.Mortuz-Denatus и E.Phlegathon, а съставът, в който се изявяват е:
Mortuz-Denatus – Vocals, Lyrics, Keys, Programming, Mixing & Mastering
Phlegathon – Guitars, Lyrics
Livsnekaren – Drums
Damian – Bass

Очаквайте поредната доза шведска красота, която MIST OF MISERY ще донесат тази есен в дните между 25 и 26 ноември, в рамките на фестивала Autumn Souls Of Sofia 2017. Мястото е клуб Live&Loud.

Цената на пропуска вече е 50 лв. Можете да го закупите от познатите ви вече места: eticketsmall.com, както и на каса на ул. Раковски № 67 в София, или в Магазин ЯКО!

И така, след новината за предстоящия албум на Erik Gärdefors – GRIFT от Autumn Souls Of Sofia имаме още една новина свързана с тазгодишните планове на Erik. Той ще пристигне от земята на печално известния Йоста Берлинг със своя проект GRIFT за да вземе участие в тазгодишния есенен фестивал Autumn Souls Of Sofia 2017.

Ето и няколко думи относно смисъла и концепцията на проекта GRIFT. Той е силно свързан с шведските поети и художници, като по този начин иска да предаде чувството на меланхолия и екзистенциалните въпроси, които артисти и мислители в човешката история винаги са имали силна нужда да изразят.

Амбицията на GRIFT също е да пробуди такова настроение в хората, които имат необходимост от това. Настроението, което не можете да изразите чрез други средства освен чрез музика, изображения и в някои случаи дори чрез думи. Този вид бягство е това, което руши веригите на всекидневните норми и за кратък момент ви превръща в непознат, в положение на изгубен в несигурна бездомност.

GRIFT стартира през 2011г. като дуо от Erik Gärdefors, изпълняващ вокали и струнни инструменти и J. Hallbäck като барабанист. След няколко вечери прекарани в студиото на Erik ”Eremitaget Liesmia” е създаден записът, който се превръща във „Fyra elegier“. Шведският лейбъл Nordvis Produktion предлага на музикантите да издаде записа на мини CD и това се случва през 2013г. Изграден върху концепция вдъхновена от поети като Johannes Edfelt, Pär Lagerkvist и Dan Andersson. GRIFT предлагат сурова, но мелодична музика по нов, макар и традиционен начин.

Две години по-късно е факт първият студиен албум „Syner“ издаден чрез същия Nordvis Produktion. През миналата година чрез Season of Mist излезе невероятно красивият сплит Drudkh/Grift „Зраджені сонцем (Betrayed by the Sun)/Hägringar (Mirages)“

Новият албум на GRIFT се очаква през септември, а между 25 и 26 ноември ще ги видите на сцената на Live&Loud. Музикантите, които ще придружат Erik и, с които той представя своите паганистки ритуали са:

Erik – вокали и китара
Daniel Abrahadabra – китара
Henrik Gustafsson – бас
Johan Hallbäck – барабани

Питали ли сте се някога на Острова на любовта дали може да вирее блек метъл? И да сте и да не сте следващата група, която ще можете да видите на Autumn Souls Of Sofia 2017 между 25 и 26 ноември доказва, че може Приветствайте TEMPLE OF EVIL от Кипър!

„Храмът На Злото“ бе призован към съществуване в средата на 2008 по време на нечестива конгрегация, имаща за цел да представи тяхната философия и главна идеология, повлияна от лични езотерични търсения, които просвещават монасите и ги повеждат към техните неортодоксални видения. Храмът наскоро създаде първия си опус, кръстен ‘’The 7th Awakening’’ чрез Deathhammer Records.

templeofevilbandГлавните заклинатели от „Храма На Злото“, които ще видим на сцената на Live&Loud са:

Arkhon Sakrificer – Unholy Chants and 4-String Conjuration
Nekrocurse – 6-String Thorned Whip and Skeletal Keys
Apethantos – 6-String Morbid Echoes of Necromancy

Билети за фестивала Autumn Souls Of Sofia 2017 на цена 50 лв. можете да намерите на eticketsmall.com, както и на каса на ул. Раковски № 67 в София, или в Магазин ЯКО!
Групите потвърдили участие до момента са:

KRITTER от огнена Испания
Естонските рокаджии Illumenium
Мelodic Black метълите MartYriuM
Носещите суров Шведски студ и мрак – Khaospath
Белгийските Симфо-блекове – Saille
Децата на „Черната планина“ германците – Imperium Dekadenz
Датската Blackened Funeral Doom банда Woebegone Obscured
Френският Ambient / Depressive / Black Metal проект – Nocturnal Depression
Melodic Black/Death Metal бандата от Украйна – Fausttophel
Норвежкият Black Metal Kvlt – Svarttjern
Шведският проект Hypothermia
Doomed Black Metal ордата от Италия – Cold Raven
Мистичните Depressive/Atmospheric/Symphonic блек метъли – Mist Of Misery
Северният разказвач GRIFT

Официални ресурси, на които можете да намерите информация за Autumn Souls Of Sofia:

Страница на събитието
Фейсбук страница
Официален сайт

Стара максима гласи:“Ако искаш да разсмееш Боговете, направи си планове.“. При дългосрочно планувани събития тази максима понякога работи с пълна сила. И за съжаление не подмина и фестивалът Autumn Souls Of Sofia 2017.

Екипът на събитието уведомява всички свои почитатели и последователи, че норвежката блек метъл банда Svarttjern отпада от афиша на фестивала. Те ще бъдат заменени от познатата вече на част от публиката чилийска дуум метъл група Mourning Sun.   

След гостуването си в България през миналата година Mourning Sun набират все по-голяма популярност не само на родна земя, но и в Европа. Датата за България е част от предстоящото им Европейско турне Último Exhalario European Tour II, в което са включени и дати за Норвегия, Англия, Португалия.

Групите, които ще видим на 25 и 26 ноември по време на Autumn Souls Of Sofia 2017 са:

Hypothermia – feat. members of ex-Lifelover, Kall, etc, Sweden
Nocturnal Depression – Depressive Black Metal, France
Mourning Sun – Avant-Garde Doom Metal, Chile
Imperium Dekadenz – Black Metal, Germany
Grift – Folkloristic Metal, Sweden
Saille – Black Metal, Belgium & The Netherlands
Woebegone Obscured – Blackened Funeral Doom, Denmark
Khaospath – Ungodly Black Metal, Sweeden
MartYriuM – Blackened Industrial Death Metal, Malta
Cold Raven – Doomed Black Metal, Italy
Mist Of Misery – Depressive Black Metal, Sweden
Temple of Evil – Black Metal, Cyprus
Kritter – Melodic Death Metal, Spain
Fausttophel – Melodic Black Death Metal, Russia & Ukraine
Illumenium – Post Grunge, Alternative Metal, Estonia

Третото издание на фестивала за дуум и блек метъл Autumn Souls Of Sofia 2017 ще се проведе в дните 25 и 26 ноември в столичният клуб Live&Loud. За съжаление лошият късмет на 2017-та продължава с пълна сила. Броени дни преди началото получихме съобщение от лагера на естонците Illumenium, че член на групата е претърпял инцидент и е със счупен крак. Поради тази причина те няма да могат да свирят на 25 ноември и това наложи някои промени.

Но както се казва всяко зло за добро и родните блекове BELGARATH приеха поканата на Autumn Souls Of Sofia да се включат във фестивалния афиш. Новият график изглежда така:

25.11 – събота:

17:30 – отварят вратите 
18:00 – 18:25 – Belgarath 
18:40 – 19:20 – Mist Of Misery 
19:35 – 20:15 – Kritter 
20:30 – 21:10 – Khaospath 
21:25 – 22:05 – MatrYrium 
22:20 – 23:00- Grift 
23:20 – 00:20 – Imperium Dekadenz

26.11 – неделя:

17:30 – отварят вратите
18:00 – 18:35 – Temple Of Evil
18:50 – 19:30 – Fausttophel
19:45 – 20:25 – Cold Raven
20:40 – 21:20 – Woebegone Obscured
21:35 – 22:15 – Mourning Sun
22:30 – 23:15 – Saille
23:30 – 00:30 – Hypothermia

С билети на цена 50 лева можете да се снабдите от eTicketsmall

В деня на събитието цената им ще бъде 60 лева. Тези от вас, които имат предпочитани групи само през единия от двата дни вече спокойно ще могат да ги видят без да се налага да плащат за цялото събитие.

От 1-ви септември ще бъдат пуснати в продажба и еднодневни билети съответно на цени – за 25 ноември, 30 лева предварителна продажба и 35 лева в деня на събитието. За 26 ноември, 35 левапредварителна продажба и 40 лева във фестивалния ден.

Скоро ще бъде публикуван и графикът на събитието разпределен по дни. За повече информация следете страницата на събитието.

Официални ресурси:
Фейсбук страница
Официален сайт


В началото