Civil War

Категория: Малки концерти

Начало: 16 Апр. 2016 - 20:00

Град: София

Място: Joy Station

Цена: 30 / 35 / 40 лв

Организатор: Live & Loud

Билети: ТУК

CIVIL WAR е бандата на четирима отcivil-war-poster-finalоснователите на SABATON. Всъщност през 2012-а почти целият членски състав напусна SABATON, оставяйки Joakim Brodénсам с басиста Pär Sundström.

Иска се кураж и много вяра в собствените сили, за да оставиш групата, която всъщност ти си изградил, точно когато тя е на върха на славата. Не е наша работа да се ровим във взаимоотношенията на музикантите, но като фенове и ние поддържаме тезата, че така печелим като получаваме две банди от една. Това важи с пълна сила, когато говорим за можещи артисти, които уважаваме и знаем, че има какво да предложат и извън вече затвърдилата името си тяхна (вече бивша) банда.

CIVIL WAR e сформирана през 2012-а от бившите сабатонци Oskar Montelius – китара,Rikard Sundén – китара, Daniel Mullback – барабани и кийбордистът Daniel Mÿhr, заедно с вокалистът Nils Patrik Johansson (ASTRAL DOORS). За да е бандата пълнокръвна, към тях се присъединява и басиста Stefan ‘Pizza’ Eriksson.

Миналата година от групата си тръгват Oskar Montelius и Stefan Eriksson и така съставът остава петчленен. Не се подвеждайте от краткото време, в което групата съществува. Тя вече има три издания: “Civil War“ (EP, 2012), “The Killer Angels“ (дългосвирещ албум, 2013), “Gods and Generals“ (дългосвирещ албум, 2015) и ще подготви подходящ и достатъчно дълъг сет лист за първото си шоу у нас.

С достъпния си пауър/хеви метъл армията на групата по света се множи бързо. Не е тайна, че в България стилът е особено тачен и има видима преднина пред останалите разклонения в жанра. Ето защо, организаторите Live & Loud и Loud Events с радост обявяват концерт на CIVIL WAR. Сигурни сме, че новината ще се хареса на всеки хеви фен, а и в частност на тези от вас, които познават историята и музиката на SABATON. Бандата пристига в състав: Patrik – вокали, Petrus – китара, Rikard – китара, Mullback – барабани, Myhrer – кийборди.

И така, верни български метъл батальони, бъдете готови да посрещнете шведския танк CIVIL WAR за едно истинско хеви метъл шоу на 16 април в столичния клуб “Joy Station“.

 

Поради сериозни здравословни проблеми на член от групата, румънците INVICTUS няма да могат да участват на концерта наCIVIL WAR. Ще ги заместят още по-интересните симфоник метъли от Гърция – FALLEN ARISE (тук можете да прочетете подробната биография на групата), които работят с небезизвестни имена като Fotis Benardo (SIXFORNINE, ex-SEPTIC FLESH, ex-CHAOSTAR), Thimios Krikos (INNERWISH),Thanos Jan (INACTIVE MESSIAH).

Ювиги са Валентин Моновски (китара), Явор Пачовски (клавир), Панайот Солаков (бас, вокали) и Спаз Генев (барабани). От 2006 г. насам бандата не е спирала да бъде активна на клубната сцена в София и страната, има участия и на редица фестивали.

През 2010 г. Ювиги издават дебюта си „Сива пустиня“. Албумът е концептуален, а представянето му е съпроводено със специално мултимедийно шоу. През същата година Ювиги издават и първото си DVD. През 2012 г. излиза „От първо лице“. Бандата реализира първия си видео клип към сингъла „Злите езици“, а парчето достига челните места в класациите на радио Z-Rock. В „От първо лице“ групата за първи път работи с гост-музиканти, като в интрументала „681“запомнящо се участие прави клавиристът на американските прог ветерани Spock’s Beards – Ryo Okumoto. В следващата година бандата изнася концерти в цялата страна в подкрепа на албума, заснема и клип към парчето „Сила“.

 

През 2015 г. излиза новият студиен запис на Ювиги „Come What May“. EP-то съдържа шест парчета изцяло на английски език и загатва за нова посока в развитието на групата. Официалното представяне на „Come What May“ се превръща в истинско събитие, в което вземат участие редица изпълнители от българската ъндърграунд сцена. Междувременно бандата реализира и лирик видео към сингъла „Hell Rains Down“. В момента Ювиги продължават да концертират активно, като същевременно работят по следващия си студиен запис.

Концертът на Civil War, Ювиги и Invictus ще бъде на 16 април в клуб Joy Station. Билети могат да бъдат намерени в касите на Eventim в цялата страна (Office 1, Technomarket, Technopolis, Пикадили, OMV, Usit Colours, магазин „ЯКО“, На тъмно, Metal Heaven, Фотосинтезис, каса 3 на НДК), както и онлайн на: WWW.LIVEANDLOUD.NET на цена 35 лв. В деня на събитието билетите ще струват 40 лв. и ще се продават само на входа на клуба


В началото