Ludovik Material

Категория: Малки концерти

Начало: 29 Ное. 2015 - 20:00

Град: София

Място: клуб Maze

Цена: 8 / 10 лв

Организатор: Alarma Punk Jazz

Билети: ТУК

29 ноември (неделя) – 20:00ч. – клуб Maze („Христо Белчев” 1 / „Граф Игнатиев” 2)

Ludovik Material са поредното чудо на чудесата от Любляна, което гостува на радио фестивала Alarma Punk Jazz през последните години (след Zoambo Zoet Workestrao иIncurabili). Самите музиканти от триото – Тина Перич (вокали), Матия Доленц (китари, елекроники) и Яка Бергер (барабани) – дефинират музиката си по един изключително цветист и изчерпателен начин: better-spit-than-swallow-electro-r’n’r-tcha-tcha-tcha. Имат два студийни албума за лейбъла Kapa Records, като вторият от тях, Model Generation (2015), идва съвсем пресен-пресен с групата в София. Толкова на Изток идват за първи път. Извън родината си досега са свирили на фестивали основно в Германия, Чехия, Холандия и Австрия. В София ще дойдат веднага след участието си на „Таксират” в Скопие, който е и най-големият зимен рокендрол фестивал на Балканите.

Джон Роб от The Membranes и Goldblade споделя възхищението ни от Ludovik Material, използвайки следните думи: „Те звучат напълно фантастично и тяхното младежко разбиране на пост пънк сферата е едно от най-добрите, които съм чувал от години”… А ние, без да изпадаме в славословия на тема пост-пънк, електро-пънк, нойз-рокедрол и т.н., можем само скромно да добавим, че в радиус от 1000-1500 километра Ludovik Material са една от най-стойностните групи от поколението, което условно ще наречем пост-Bernays Propaganda, ако разбирате какво имаме предвид.

Преди тях на сцената на Maze световна премиера ще има друг един проект – „слонът на принцесата”, който се появи онлайн буквално няколко дни преди първия концерт на психеделик-рок квартета TFSL (и то с вокален кавър на TFSL, видите ли!). Проектът е съвместно дело на китариста Калоян Иванов (TFSL, Portable Elefant), в ролята на Слона и Ваяна ‘О’ Ташева (гласови експерименти) в ролята на Принцесата, като за софийския им концерт ще се присъединят още трима слона – Ангел Драганов (Plygon Ring и другата ½ от Portable Elephant) – клавишни и електроники, Павел Стойчев (Surbahar, Artmospheric) – барабани, и Боян Аврамов (Teeth Of Divine) – бас. Ако кажем, че иде реч за психеделик-трип-хоп със зловещи франгментарни сюрреалистични текстове, това ще е вярно, но няма да е всичко, така че оставяме на вас, като дойдете на концерта,  да определите какво животно са „слонът на принцесата”.

 

БИЛЕТИ в „Дюкян Меломан”, Ticketplus и Eventm:

8 лв (предварителна продажба)

10 лв (на входа на клуба преди концерта)

http://www.ticketplus.bg/news.php?nid=346

http://www.eventim.bg/bg/bileti/ludovik-material-sofia-klub-maze-416529/event.html

 

 

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:

https://www.facebook.com/alarmafest

https://www.facebook.com/VULSIMA

https://www.facebook.com/events/1176160942411433

https://www.facebook.com/LUDOVIK.MATERIAL

http://kaparecords.bandcamp.com/album/model-generation

https://soundcloud.com/theprincesandtheelephant/electric-fogg-tfsl-cover

http://binar.bg/player/punk-jazz

http://bnr.bg


В началото