-->
  
 

Превключване на индекса Страници: 1
Изпрати тема Печат
Интервю с Obsidian Claw (KEEP OF KALESSIN) (Прочетено 1253 пъти)
Digger
Senior Member
****
Неактивен


новак


Отговори: 280
Репутация: 2

Покажи връзката към това мнение Интервю с Obsidian Claw (KEEP OF KALESSIN)
20.01.2012 в 19:16:07
 
Интервю с Obsidian Claw (KEEP OF KALESSIN)

KEEP OF KALESSIN отново дойдоха в България по покана на „Most of Evil Music” и отново със SAMAEL този път на 10.09.2011 година. Преди концерта им в столичния клуб "Рок-Театър", благодарение на организаторите, имах възможност да разговарям с единствения оригинален член на бандата – китариста Obsidian Claw. Разговорът – по-долу.

Интервюто с Obsidian Claw (KEEP OF KALESSIN) е излъчено в „От другата страна” по радио Варна на 12.09.2011 година.

Интервю с Mikko von Hertzen (VON HERTZEN BROTHERS) Прегледа на мултимедиини файлове и хипервръзки е позволен само за регистрирани потребители!!  Необходимо е да Вход или Регистрация

Интервю с Vorph (SAMAEL) Прегледа на мултимедиини файлове и хипервръзки е позволен само за регистрирани потребители!!  Необходимо е да Вход или Регистрация

Интервю със Simone "Hellvis" Salvatori (SPIRITUAL FRONT) Прегледа на мултимедиини файлове и хипервръзки е позволен само за регистрирани потребители!!  Необходимо е да Вход или Регистрация


От другата страна - Добре дошли!

Obsidian Claw - Привет!

От другата страна - За втори път сте в България.

Obsidian Claw - Така е. Първият път също бяхме със SAMAEL. Мисля, че това се случи през 2009. Очевидно е, че винаги се чувстваме много добре приети тук. Българските фенове са един от най-добрите в Европа. Така че винаги, се опитваме да свирим при вас.

От другата страна - Какво се случи с KEEP OF KALESSIN след излизането на „Reptilian” през 2010? Кога да очакваме нов албум?

Obsidian Claw - Бяхме много заети с рекламата на този албум. Той излезе през май 2010 – преди малко повече от година. Така че ангажиментите ни се изчерпваха с промоцията на диска. В момента освен концертите, сме фокусирани и върху новия запис, който трябва да е готов през 2012. Най-вероятно ще го издадем през септември или октомври.

От другата страна - Можеш ли да споделиш детайли около предстоящия албум?

Obsidian Claw - Ще бъде още по-голям и още по-добър по всички показатели. Имаме повече време, за да го направим. Не сме подложени на стрес, както се получаваше с последните ни три албума. При тях напрежението беше голямо, защото трябваше записите да бъдат готови преди да тръгнем на турне. Този път нещата са различни. Когато се върнем, ще седнем и ще дадем всичко от себе си, за да направим най-добрия албум, на който сме способни. Това ще отнеме повече време от нормалното. Но този път ще покрием всички стандарти на екстремния метъл.

От другата страна - Защо е толкова важно за групите да издават нови албуми на физически носители?

Obsidian Claw - Това е много важно, защото с всеки албум, който записваш, израстваш и ставаш все по-голям. Без албуми точно това няма как да се случи с групата. Албумите – извън дигиталните записи и нелегалния даунлоуд, са от изключителна важност, защото по този начин си осигуряваш икономическото съществуване. Вялвате или не, парите от физическите продажби на албуми са ни необходими, за да платим за продукцията, рекламата и т.н . Говорили сме си за това да издаваме дигитални сингли, но в момента имаме нужда от парите от физическата продажба на нашите записи.

От другата страна - Но с целия този нелегален даунлоуд, как успявате да покриете загубите?

Obsidian Claw - Опитваме се да правим най-добрите албуми, на които сме способни и се надяваме, че достатъчно хора ще си го купят, за да продължим и ние да издаваме. Разбира се нелегалното сваляне от интернет удря по бандите много повече, отколкото хората могат да си представят. Защото малките и средните по ниво групи не могат да се издържат само от турнета и продажба на тениски и артикули. Нуждаем се от парите от албумите. Ако нямаме приходи от продажбата на записите ни, няма да можем да правим продукции. За това е и толкова важно хората да си купуват дискове. Или да посещават страниците на групите и да си поръчват албумите от интернет магазините. Онлайн продажбите на физически албуми е също добър начин, групите да получават пари.

От другата страна - Мисля, че за с всяка година за групите става все по-трудно да оцеляват. Твоето мнение какво е?

Obsidian Claw - Разбира се, че моето мнение се покрива с твоето. Мейджър групите нямат нашите проблеми. Има голяма пропаст между тях и останалите. Имаш големи групи и групи-хобита, музикантите от които имат нужда от странична работа, за да се издържат. А ако имаш нормална работа, е много трудно да тръгнеш на турне, да си вземеш отпуск за концертите, харчиш много повече пари по групата и така става все по-трудно. Но пропаста между големите и малките групи в бъдеще ще се задълбочава. Просто ще има водещи групи и хоби-банди.

От другата страна - Това обаче по никакъв начин не помага на сцената!

Obsidian Claw - Не мисля така. Качествената музика винаги и излизала от бандите, които заемат средно положение. Нито от големите, нито от малките. Точно бандите по средата са все още гладни за успехи и точно те се опитват да правят най-добрата възможна музика. Другото главно нещо е, че те не се фокусират върху музиката с идеята да пордадат, колкото се може повече албуми. А при тях на първо място е самата музика. За това и е много гадно, когато видиш колко много групи от средното ниво си отиват, просто защото нямат достатъчно средства.

От другата страна - Ти къде поставяш в това разделение KEEP OF KALESSIN?

Obsidian Claw - Бих казал, че сме група от средно ниво. Може би някъде между малките и средните. Все още не правим хедлайнерски турнета. За нас нещата не се получават по най-лесния начин. Постоянно сме на турнета, но не печелим кой знае какво. Изгубихме домовете си, но жертваме всичко за музиката. Мисля, че ако скоро не направим стъпка напред, ще трябва да се върнем назад. Не да се разпаднем, а групата да ни стане хоби, да издадем няколко албума, но няма да имаме възмжност да правим турнета, да обикаляме всички тези градове.

От другата страна - Колко още можете да продължавате по този начин?

Obsidian Claw - Надявам се да продължаваме, да го правим и да записваме, колкото се може повече албуми. Да сме по турнета, но да правиш по 150 концерта всяка година е невъзможно. Особено, когато не печелиш достатъчно от това. Ще видим. В момента живея ден за ден. На това турне много се забавляваме. То е наистина много добро за всички групи. Събрани сме страхотна комбинация от банди и хора. Харесва ни и колкото повече обичаме това, което правим, ще продължаваме напред.

От другата страна - Каква е идеята за KEEP OF KALESSIN – зад името и зад групата?

Obsidian Claw - Името е взето от фентъзи трилогията „Earthsea”. Където „Kalessin” е дракон, който защитава острова на който живее, а самият остров е като крепост. В музикален аспект, ние сме екстремна хеви метъл банда. Някой ще ни нарече софт блек метъл група, но според мен е по-правилно да се каже – есктремна хеви метъл група, защото при нас отсъства онова блек метъл отношение, нямаме нищо общо с текстовете или елементите на блек метъла. В музиката ни перобладава хеви метълът. Имаме много пауър моменти и адски много траш. Комбинацията от стиловете ни прави уникални. На моменти сме мелодични, но в музиката ни има много различни нюанси, което я прави много специална. Звучим като никой друг днес.

От другата страна - Най-добрата метъл банда според теб?

Obsidian Claw - Трудо е да се определи. Предполагам, че е нещо като IRON MAIDEN или METALLICA. В техния случай те са издали доста слаби албуми, но в същото време и най-великите дискове на всички времена. Има една група от Обединеното кралство обаче, която се казва BAL-SAGOTH. Според мен, първите им албуми са гениални. Така че, ако вземем всеки албум, който са издали и го отнесем към броя им – а аз харесвам всяка една песен, мисля че BAL-SAGOTH са най-добрата група.
Нагоре
 
 
IP адреса е записан
 
Превключване на индекса Страници: 1
Изпрати тема Печат
Valid RSS Valid XHTML Valid CSS Powered by Perl Source Forge